Published On: 6 Mars, 2016
Bota |

ISIS kopjon taktikat naziste për t’i bërë fëmijët xhihadistë

ISIS po kopjon taktikat naziste të rekrutimit për t’ua mbushur mendjen djemve të rinj të bashkohen me ta, por jo vetëm. Ekspertët analizojnë se si ISIS po indoktrinon djem të rinj dhe po i zhyt ata në ideologjinë që kanë, duke i marrë apo rrëmbyer që fëmijë.

Ata pretendojnë se luftëtarët e mëdhenj të ISIS-it i shohin fëmijët si version i “pastër” i tyre, ashtu siç nazistët bënin kur rrëmbenin fëmijë për t’i kthyer në “racën e pastër ariane”.

Më shumë se 800 britanikë jetojnë në territorin e ISIS-it, nga të cilët 50 mendohet të jenë fëmijë. Kombet e Bashkuara kanë marrë së fundmi raporte se, grupi terrorist ka filluar një organizim të të rinjve, të quajtur “Djemtë e Islamit”.

Ekspertët besojnë se grupi është i dëshpëruar për të rekrutuar sa më shumë fëmijë të vegjël dhe të ndikueshëm për “të mbrojtur të ardhmen e tij”. Ata thonë se shumë prej tyre janë duke u kthyer në spiunë, ushtarë, kamikazë dhe xhelatë.

“Brezi i tanishëm i luftëtarëve i sheh këta fëmijë si luftëtarët më të mirë dhe më vdekjeprurës se veten e tyre. Në vend që t’i shndërrojnë duke ju mësuar mbi ideologjinë radikale, ata i indoktrinojnë këto vlera ekstreme te fëmijët e sapolindur ose në një moshë shumë të re”.

Raporti thotë se këta djem “janë luftëtarë të mirë dhe më brutalë, pasi ata janë të trajnuar për dhunë në një moshë shumë të re”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...