Published On: 25 Dhjetor, 2015

Ish ushtari i UÇK-së: Nuk e harroj se çfarë kishte bërë një nënë nga Podujeva për ne

Ish ushtari i UÇK-së, Muharrem Mazreku, kujton se dalja e hapur e UÇK-së në Malishevë e Llapushë, krijimi i fronteve dhe pozicionimi i tyre, ishin për shumëkë të pabesuara e të paimagjinuara. Në kujtimet e tij ai ka shkruar se shumë njerëz nga dëshira e madhe për t’i parë ushtarët e UÇK-së udhëtonin nga viset e ndryshme.

Ai i ka kushtuar rëndësi një momenti me një nënë plakë në fshatin Temeqinë që i kishte fshehur 100 Dm në një pako me cigare dhe që ua kishte lënë pakon me cigare duke u thënë ta ndeznin nga një.

” Mërgimtarët tek po ktheheshin nga gurbeti në familjet e tyre kalonin nëpër pozicionet tona dhe vërtet dukeshin të magjepsur kur po takoheshin me ushtarët e uniformuar të UÇK-së.

Shumë njerëz nga dëshira e madhe për t’i parë ushtarët tanë udhëtonin nga viset e ndryshme për t’na vizituar dhe për t’u bindur për një realitet të ri. Mërgimtarët tek po ktheheshin nga gurbeti në familjet e tyre kalonin nëpër pozicionet tona dhe vërtet dukeshin të magjepsur kur po takoheshin me ushtarët e uniformuar të UÇK-së. Kishte nga mërgimtarët që nuk u kthyen më në mergim, por iu bashkuan rradhëve të lirisë. Ishte një rast, kur një nënë plakë mjaft e moshuar nga Podujeva (Besiana), nga dëshira e madhe për t’a parë UÇK-në, kishte udhëtuar nga atje dhe kur hasi tek ne ajo zbriti nga makina, nga gëzimi që kishte për herë të parë, po takonte djelmoshat e lirisë, nga emocionet që kishte sytë i piknonin lotë gëzimi. Tek po përqafonte ushtarët e uniformuar me emblemat e UÇK-së, ajo u prezentua… se jam e ëma e filanit… nga Podujeva, por për fat të keq e kemi harruar emrin e theksusar të djalit të saj. Kjo sigurisht ishte një nënë fisnike e ndonjë veprimtari të mundëshëm, apo e ndonjë martiri të lirisë. Ajo kishte një dëshirë që t’na dhuronte një pako cigare që t’ua shpërndanim të gjithë luftetarëve nga një cigare, duke i përshëndetur në emrin e kësaj nëne. Pasi kishte ikur kur po hapej pakoja e cigareve, brenda në të kishte futur 100 DM, të cilat nëna i kishte kursyer për luftën, kur ne vendosëm që t’ ia kthenim të hollat ajo tashmë kishte ikur me makinë”, ka shkruar Mazreku.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...