Published On: 5 Shtator, 2016

Ish-komandanti i KFOR-it, gjenerali Klaus Rajnhard, Demarkacioni me Malin e Zi nuk i përket ushtrisë, duhet të merren parasysh të gjitha kriteret

Ish-komandant i KFOR-it, gjenerali Klaus Rajnhard, ka thënë se çështjet e brendshme të Kosovës, duhet t’i zgjidhin vetë politikanët. Në një intervistë dhënë për Zonën B në Klan Kosova, ai ka deklaruar se Demarkacioni me Malin e Zi, nuk është një çështje që i përket ushtrisë por se duhet të zgjidhet me marrëveshje në mes politikanëve të të dyja vendeve. “E kisha marrë Kosovën si një vend të dalë pas lufte dhe nuk më kujtohet se çështja e kufijve ka qenë e rëndësishme atëherë. Nuk është ushtria ajo që do ta vendosë vijën kufitare. Ushtria e zbaton atë të cilën politikanët e vendosin. Të gjitha çështjet që i përkasin Kosovës dhe fqinjëve, duhet të zgjidhen në mes politikanëve të këtyre vendeve. Vijat kufitare duhet të jenë të caktuara dhe të siguruara në terren. Është gjë e rëndësishme që të merren parasysh të gjitha kriteret”, ka thënë Rahnhard.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...