Published On: 2 Shkurt, 2016

Ish “branitelli” maqedonas: Ali Ahmetin mund ta likuidonim, por e kishim të ndaluar

Ish “branitelli” dhe bashkëpunëtori i ngushtë i Presidentit të ndjerë Boris Trajkovski, me deklaratën e tij të fundit po shkakton tërmet të vërtetë në Maqedoni. Ai për herë të parë pas luftës në Maqedoni në vitin 2001 jep detale të qarta, sesi policia sekrete maqedonase e ka ditur në çdo moment se ku gjendet ish Komandanti i UÇK-së, Ali Ahmeti. Ai thotë se Ahmeti ishte pandërprerë në nishanin tonë, por nuk kishim të drejtë të veprojmë. “Çdoherë ishte në nishanin tonë”, ka deklaruar Zllatko Keskovski në intervistën e dhënë në emisionin “Në qendër”, të emituar në Televizionin Kanal5. Gazetari Vasko Eftov e pyet Keskovskin, kur e keni ditur se ku gjendet Ali Ahmeti, atëherë pse nuk keni vepruar. Ai përgjigjet “Ai në një moment u bë faktor, në një periudhë ai nuk ishte frontmen, pra Ali Ahmeti si lider politik, pra frontmen i cili i mbanë fjalimet për opinion. Pas një kohe u paraqit krahu politik i UÇK-së. Konflikti në Maqedoni nuk zgjati me vite por zgjati vetëm disa muaj. Por pas paraqitjes së Ahmetit si figurë politike, si lider i këtij formacioni ushtarak, atëherë erdhi situata që ai të bëhet faktorë. Pra faktorë që të merr pjesë në bisedime. Në një moment nuk kishte me atë bisedime. Pra nuk mund ju të largoni apo të likuidoni një njeri me të cilin ju bisedoni”, ka deklaruar bashkëpunëtori më i ngushtë i ish presidentit të ndjerë Boris Trajkovski, Zllatko Keskovski

Kjo dëshmi e ish branitellit maqedonas, parashtron dilemën se pse maqedonasit publikisht e quanin Ahmetin terrorist në vitin 2001, kurse fshehurazi e kanë mbrojtur! Këto dilema u shtuan edhe më tepër pas konfliktit të Kumanovës dhe dëshmis së Sulejman Osmanit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...