Published On: 10 Shkurt, 2016

Ish Ambasadori i Norvegjisë Sverre Johan Kvale, qytetar nderi apo njollosje për Deçanin

 

 

Mr. Adem Lushaj

Ish Ambasadori norvegjez, Sverre Johan Kvale, i shpallur “qytetar nderi i Komunës së Deçanit”, duke komentuar në njërin nga postimet e bëra nga “politikani” i fshehur nën petkun e zi të klerikut fetar, Sava Janjiq, është shprehur se, KFOR është duke bërë një punë shumë të mirë e të rëndësishme në mbrojtje të manastirit. Ai (Sverre) po ashtu kërkon nga NATO që të garantojë se kjo mbrojtje e manastirit të vazhdon edhe më tutje.

Bashkëqytetari ynë nga Norvegjia, ish ambasador i Norvegjisë në Kosovë, duke iu përgjigjur një komentuesi dhe tashmë në shoqëri të tij të rrjetit social fb, Dragan Mata Matijevic, i tregon se si kur ishte ambasador në Kosovë, manastiri “Visoki Deçani”, ishte bërë një vend shumë i rëndësishëm për të, ndërsa Sava ishte shokë i ngushtë i vëllezërve të tij.
(Thank you for your kind Ëords. Ëhen I ëas the Norëegian Ambassador to Kosovo, the Visoki Decani monastery became a very important place of tranquility and rest for me. Father Sava and the brethren are my very best friends).

Ndërsa një komentues tjetër i trimëruar dhe “atdhetar”, Srdjan Ciric, shprehët i gatshëm të vij në “mbrojtje” të manastirit, qoftë nevoja edhe jetën më dhënë për gjënë më të shtrenjtë serbe (Ako je potrebno spreman sam da dođem,da i ja životom branim jednu od najvećih srpskih svetinja).

Nuk do merremi me deklarimet e personave që janë pjesë e krimeve të bëra, e të cilat kanë ikur nga “mbrojtja” e vlerës së tyre të shenjtë, gjë që nuk pritet të kenë deklarime ndryshe pos atyre që kanë traditë, si popull me të kaluar kriminale.

 

Ndërsa, këtij “deçanasi” të ndershëm (Sverre Kvale) ia bëjmë me dije se deçanasit çdoherë kanë ruajtur dhe do ti ruajnë monumentet e tyre fetare dhe kulturore, sikurse kanë vepruar dhe veprojnë për Manastirin e Deçanit. Mirëpo, këtij zotërie i përcjellim mesazhe të qarta, se qytetarët e Komunës së Deçanit, assesi nuk lejojnë arritjen e qëllimeve nacionaliste serbe, duke pretenduar që planet e tyre politike ti realizojnë përmes “lotëve të krokodilit” që derdhin klerikët ortodoks me në krye Sava Janjiq dhe mësuesit e tyre nga Beogradi apo edhe nga ndonjë vend tjetër. Bashkëvendësi ynë Kvale, më mirë të brengosesh për resurset ekonomike të cilat nuk mund të shfrytëzohen nga ndikimet e “fëlliqta” që ka ky manastir, të ndikuar edhe nga njerëzit e sojit tënd. Zotëri Kvale, jeni shumë mirë i njoftuar për pengesat që iu bëhen qytetarëve të Deçanit, ku pjesë të këtyre lojërave të ndyta paskeni qenë edhe ju, e që vazhdimisht shtireshe sikur jeni mik i deçanasve. Zotëri i nderuar, tashmë po vërtetohet se ju nuk meritoni as të kaloni nëpër Deçan, lërë që më të thoni se jeni qytetar i kësaj komune. Shpresojmë që ky epitet i të qenit “qytetar” i Deçanit, mos të jetë gjatë, sepse do jetë njollosje për komunën tonë.

 

  1. s. Opinion i shprehur është personal dhe nuk ka të bëj me ndonjë nga institucionet lokale të Deçanit, as të subjekteve politike.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...