Published On: 1 Maj, 2016

Isa Mustafa drejt epilogut tragjik, drejt Dyzit


Sadri Ramabaja

Si arriti ish funksionari i Qendrës së Studentëve (që zakonisht ishin njerëz shumë të besueshëm të pushtetit, që jo krejt kot do të jetë ministër gjatë epokës së Slobodan Milosheviqit), të rikthehet në politikë dhe sot të jetë kryeministër? Autorët e këtij “portreti të paautorizuar”, sikur po harrojnë të theksojnë një të dhënë faktike se, në periudhën e ish LKJ-së, sidomos pas vitit 1981, ngjitja në karrierë politike kishte parakusht qenësor jo vetëm lojalitetin ndaj Jugosllavisë, por më shumë. Një hetim real që do të mund ta bënte vetëm Komisioni i lustracionit, sigurisht se do të nxirrte konkluzionin e qartë: ai de fakto duhet të ketë qenë oficer i UDB-së. Fundi i këtij emisioni simptomatik, sikur ma forcoi bindjen që kam shprehur herë pas herë, madje edhe në statusin e fundit se, Isa Mustafën shpejt mund ta shohim në Dyz, ndërkaq formacionin që e ringjalli ky fosil i titizmit – LDK-në, duke ecur drejt fundit të natyrshëm – shkuarjes në histori.

 

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/arrestimi-i-lubisha-vujoviqit-zbulon-lidhjet-e-fuqishme-te-patriotit-azem-syla-me-serbet/

http://www.shqiptari.eu/videoja-e-plote-e-dokumentarit-portret-i-paautorizuar-i-isa-mustafes-video/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...