Published On: 12 Prill, 2016

Ironia, Rama mahnitet nga “babai” i votës së lirë në SHBA

Alexander Hamilton ka qenë një prej Baballarëve Themelues të Shteteve të Bashkuara, kreu i stafit ndihmës të Gjeneralit George Washington, një prej promoveusëve dhe interpreuesëve më me influencë të Kushtetutës amerikane, themeluesi i sistemit financiar komëtar dhe mbitëgjitha themeluesi i Partisë Federaliste, partia e parë politike në botë e bazuar te vota.

Në vizitën e tij në SHBA, kryeministri i Shqipërisë Edi Rama u ndal piëkrisht te piktura e Hamilton, teksa ndodhej në bashkinë e Nju Jorkut.

Kjo magjepsje e Ramës përballë babait themelues të partisë bazuar mbi votën duket paska ironike.

Ajo dnodh pasi Rama u votëbesua me mbi 95% të votave në partinë e tij, shifra të ngjashme me ato të Partisë së Punës në kohën e Enver Hoxhës.

Kushedi çdo t’i ketë thënë Hamiltoni kur e ka parë në sy…

Rama

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...