Published On: 11 Shkurt, 2016

Investimet e reja mund të përfitojnë pushime tatimore deri në 6 vjet

Prishtinë, 11 shkurt – Investimet e reja do të mund të përfitojnë më shumë se 6 vjet lirim nga Tatimi në të Ardhurat e Korporatave, që aktualisht është 10 për qind, nëse plotësohet kushti i investimeve dhe numri i punëtorëve.

Kështu është paraparë në draftin e parë të Udhëzimit administrativ për pushimet tatimore, i cili është hartuar nga Ministria e Financave. Udhëzimi është prezantuar të mërkurën para përfaqësuesve të bizneseve.

Ka qenë ministri i Financave, Avdullah Hoti, i cili ka thënë se pushimet tatimore duhet të jenë për një periudhë më të gjatë se 6 vjet, siç është përcaktuar fillimisht në Draftudhëzimin administrativ për pushimet tatimore.

Këtë ai e ka thënë vetëm pas vërejtjeve që i janë bërë nga Visar Kelmendi i Klubit të Prodhuesve, i cili ka thënë se periudha e lirimit tatimor duhet të jetë të paktën 10 vjet (gjerësisht, sot në “Kohën Ditore”).

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...