Published On: 11 Shtator, 2016

Interesim i madh për studimet e doktoratës në UP (Video)

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, e ka shpallur konkursin plotësues apo siç njihet si afati i dytë i regjistrimeve për studentë në vitin e parë të studimeve, si dhe atë të studimeve të doktoratës.

Në mbi 2 mijë vendet e lira sa kanë mbetur nga afati i parë i regjistrimit, kandidatët e interesuar mund të aplikojnë për studime themelore në UP, derisa 94 vende të lira janë shpallur në nivelin e doktoratës në nivel universiteti.
Prorektori për marrëdhënie me jashtë si dhe zëdhënësi i UP-së, Afrim Hoti, ka thënë për KosovaPress se deri më tani në studime themelore, vendet e lira janë shpallur në programet ku nuk kanë arritur të plotësohen në afatin e parë.“Ju tashmë e keni konkursin të shpallur edhe publik në ueb-faqen e universitetit, siç e dini më datën 5 është shpallur konkursi dhe mbetet i hapur në ditët në vijim, konkursi është shpallur për nivelin bachelor dhe për nivelin e studimeve të doktoratës, kjo pas një kohe relativisht të gjatë për Universitetin e Prishtinës dhe në këtë drejtim i kemi bërë të gjitha përgatitjet e duhura, tashmë jemi duke pranuar aplikacione e kandidatëve në të dyja nivelet, qoftë në bachelor, qoftë në studime e doktoratës për ato programe të cilat janë akredituar. Siç dihet për nivelin bachelor është hap konkursi për vendet ku kanë mbetur ose për programet ku kanë mbetur vende të lira sepse siç e dini në afatin e parë ka pasur një interesim të jashtëzakonshëm dhe shumica e programeve të studimeve e kanë marrë numrin e duhur, numrin e caktuar apo të kufizuar të kandidatëve prandaj për të tilla programe nuk do të ketë konkurs dhe afat shtesë, do me thënë për bachelor kemi afat shtesë vetëm për programet ku ka vende të lira”, ka deklaruar ai.Ndërkohë, sa i përket studimeve të doktoraturës, Hoti ka thënë se vende të lira ka në drejtime të caktuara të cilat kanë marrë akreditim, derisa ka shtuar se interesimi i kandidatëve për to është shumë i madh. Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” më 5 shtator ka shpallur konkurs në nivelin bachelor dhe atë të doktoratës i cili zgjat deri më 13 shtator 2016.Në nivelin bachelor, UP ka hapur 2 mijë e 617 vende të lira prej të cilave 1 mijë e 925 të rregullt dhe 692 me korrespodencë. Ndërsa, në nivelin e doktoratës 94 vende të lira prej të cilave 12 përqind të vendeve të lira janë të rezervuara për komunitetin joshumicë. /KosovaPress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...