Published On: 20 Janar, 2016

Inteligjenca fajtore, bashkëpunoi me kriminel! I këshilloi ‘komandantët’ fshehjen e krimeve!

Idriz Morina

A jeni kujtuar ndonjëherë ta zbuloni se kush është më përgjegjës për kaosin, pasigurinë, dhunën, korrupsionin dhe krimin e organizuar, e harbutërinë në vend, përveç atyre që akuzohen në vazhdimësi, komandantët e luftës.
Një nga grupet më përgjegjëse për legjitimimin e korrupsionit, krimit të organizuar, uzurpimeve dhe madje vrasjeve, a mos ndodhet në Universitetin e Prishtinës?!
A i vret ndërgjegjja këtë intelektualë, se braktisën Ibrahim Rugovën dhe ju bashkuan grupeve që jo vetëm dyshoheshin, por edhe akuzoheshin për vrasje politike, plagosje në atentate, si vrasja e ministrit të Mbrojtjes Ahmet Krasniqi në Shqipëri, vrasja e Enver Malokut në Kosovë, plagosja e trefishtë e Sabri Hamitit, dhe një numër vrasjesh që në vazhdimësi ishin kryer gjatë luftës e deri në vjeshtën e vonë të vitit 1999, me qëllime politike, të rrëmbimit të fuqisë politike, të fuqizimit të tyre, dhe të pasurimit të tyre pa fund, të kryera nga kasta e komandantëve?!
Nuk janë të pakët ata intelektualë, profesor fakultetesh që shitën ndërgjegjen e tyre dhe ju bashkuan ‘krahut të luftës’, por jo për shkak të bindjeve politike, por para së gjithash, sepse morën shuma të mëdha parash. Janë disa emra, që përmenden në Universitetin e Prishtinës, se kanë marrë madje nga 30 mijë marka në atë kohë, dhe madje pa e vrarë mendjen se çfarë do ti sillnin atdheut. Përkundrazi fshiheshin pas retorikës agresive, më agresive ndoshta se të vetë komandantëve, dhe e shpallnin të mos qenë, Republikën e shpallur në Kaçanik, edhe pse kishin marrë rroga të majme, dhe madje edhe kishin pasur shansin të merrnin tituj akademik, përveç se mbaronin fakultetet.
Ata që e shpallnin të mos qenë atë shtet, republikë dhe Kushtetutë, duhej më parë ti shpallnin të pavlefshëm titujt e tyre akademikë. Dhe ka të tillë që janë sot në Qeveri!
Ka të tillë që ende sot ligjërojnë në Universitet, e ndoshta ka të atillë, që sot i mallkojnë, ata që dje hiqeshin si komandantë, dhe sot i quajnë kriminel, po të njëjtit që dje i thurnin ode.
Por, ka edhe sot intelektual, që ligjërojnë, por i shërbejnë po atyre strukturave të dyshuara kriminale për vrasje politike përveç për krim dhe korrupsion, dhe madje janë shumë agresiv dhe nuk frenohen fare para dilemave, se nëse po shkelet mbi sovranitetin, se nëse po gjymtohet territori, dhe nëse kjo klasë politike duhet të këshillohet vetëm për një gjë, për mënyrën se si të ikë nga pushteti!
Pra, jo për të gjitha të këqijat janë fajtorë ‘komandantët’. Përtej tyre janë një garnizon intelektualësh, që kanë bërë pallë bashkë me krimin, dhe madje ia kanë mësuar tinzërinë (perfiditetin) e pasurimit, fshehjes së gjurmëve të krimit, të korrupsionit, dhe madje sot i këshillojnë të quhen shpëtimtar të gjakderdhjes kombëtare!
Kjo është inteligjenca jonë, që aq shumë dhe aq gjatë ka (flirtuar) me krimin, dhe sot ndodhet gjithkund mes nesh, dhe jetojmë në rrethin e mbyllur (geton) e krijuar prej saj! Dhe nga kjo nuk bën përjashtim as një varg gazetarësh, analistësh, publicistësh, që aq shumë i kanë thur himne ‘komandantëve’ dhe sot kërkojnë kokat e tyre, apo ti rrjepin ata!
Andaj jemi këtu!

(Marrë nga fb i autorit)

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...