Published On: 11 Janar, 2017

Instituti Amerikan i Paqes: Ekstremist islamist po operojnë në pjesën veriperëndimore të Maqedonisë

Pesë komuna- katër prej të cilave janë në afërsi të kufirit Maqedoni-Kosovë janë të ndjeshëm ndaj ekstremizmit të dhunshëm, hetuan nga Instituti Amerikan i Paqes në raportin e fundit special, transmeton Tetova1.

Më shumë se një e treta e luftëtarëve kosovar vijnë nga këto komuna që parqet 14 % të popullatës në vend, thuhet në raportin e Uashingtonit.

“Radikalizim afatgjatë dhe i targetuar, regrutim dhe tentime për mobilizim të rrjeteve ekstremiste të financuara prej jashtë, tashmë pesëmbëdhjetë vite janë aktive në veriun e Kosovës dhe veriperëndimin e Maqedonisë. Këto rrjete shpesh herë janë udhëhequr nga kuadro lokal të institucioneve religjioze nga Lindja e Mesme të përfshirë në shpërndarjen e formës konservatore të Islamit, të përzier me agjendën politike”, thuhet në raportin special të Institutit të paqes në SHBA./Tetova1/

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...