Published On: 7 Gusht, 2016

Inspektorati ia merr 9 mijë e 800 € UP’së – shkak një vendim i paligjshëm i ish-Rektorit (DOKUMENT)

I ardhur në krye të UP’së me ndihmën e Qeverisë, Opozitës dhe shoqërisë civile, Ramadan Zejnullahu kishte dështuar të vendoste rregull në universitetin më të madh publik. Madje, ai vet ishte bërë pjesë e shkeljeve ligjore. Gjashtë muaj pas largimit të tij, UP’së i janë marrë gati dhjetë mijë euro nga Inspektorati i Punës. Kjo për shkak se Zejnullahu s’e kishte respektuar një vendim për anulim të një konkursi të jashtëligjshëm në Fakultetit të Mjekësië, shkruan Gazeta Express.

Inspektorati i Punës, ia ka marrë  Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, 9 mijë e 800 euro më 01.08.2016, për shkak të një vendimi të paligjshëm që e kishte bërë ish-rektori i këtij institucioni Ramdan Zejnullahu.

Në disa dokumente që posedon Express, inspektorati i punës ka kërkuar nga Zejnullahu sa ishte rektor të anulojë konkursin e datës 29.09.2014 dhe të shpallë konkurs publik për pranimin e Asistentëve në Fakultetin e Mjekësisë, për shkak që ka qenë në kundërshtim me dispozitën e nenit 8 të Ligjit të Punës, “punëdhënësi në sektorin publik, është i obliguar që të shpallë konkurs publik sa herë që pranon një punëmarrës dhe themelon një marrëdhënie tjetër”.

Inspektorati i punës, në bazë të ankesës së paraqitur nga: Fatmire Mustafa, Shqipe Tahiri, Lirije Beqiri, Afërdita Berisha, Luljeta Kadriu, Hasan Gashi, Antigona Bytyqi dhe Arbenita Rexhepi, me datë 26.01.2015, kishte bërë inspektimin në Fakultetin e Mjekësisë dhe në Rektoratin e UP’së.

Ku pastaj, me datën 19.02.2015 kishin nxjerrë Raport Zyrtar, dhe patën konstatuar se shpallja e konkursit për asistent nga Fakulteti i Mjekësisë, drejtimi Infermierisë dhe drejtimi i Mamisë është bërë në kundërshtim me dispozitën e nenit 8 të Ligjit të punës, të cilin e kemi përmendur më lartë.

Sipas këtij dokumenti, kontestuese ka qenë edhe shpallja e konkursit, sepse Këshilli i Fakultetit të Mjekësisë kishte qenë organ jo kompetentë, ku në këtë rast kjo njësi akademike ka vepruar në kundërshtim me dispozitën e 13 paragrafi 1,2 dhe 4 të rregullores së procedurave vlerësuese për zgjedhjen dhe avancimin e personelit akademik të UP’së.

Gjithashtu kontestuese ka qenë edhe pranimi i asistentëve, sepse është vepruar në kundërshtim me dispozitën e nenit 178 të Statutit të UP’së ku është paraparë “Për titullin e asistentit, kandidatit që duhet ti plotësojë këto kushte.

Ndërsa sa i përket pretendimeve të parashtruara të ankesës iu është bërë e padrejtë gjatë përzgjedhjes së asistentëve me raportin zyrtar të datës 19.02.2015, është konstatuar se ankesa është e pabazuar, kështu që edhe ankesa e konkurrentëve është refuzuar si pa e bazuar sepse edhe kandidatët të cilët kanë bërë ankesë në Inspektoratin e Punës, nuk i kanë plotësuar kriteret e parapara me dispozitën e nenit 178 të Statutit të UP’së, thuhet në dokumentin që posedon Express.

Inspektorati i Punës, i ka bërë vërejtje Rektoratit të UP’së, që në afat prej 8 ditësh të ndërmarrë këto veprime: Të anulojë konkursin e datës 29.09.2014 dhe të shpallë konkurs për pranimin e Asistentëve në Fakultetin e Mjekësisë, drejtimi Infermieri dhe drejtimi i Mamisë.

Pas gjashtë muajve është bërë Riinspektimi ku ish-Rektori, Ramadan Zejnullahu nuk kishte ndërmarrë asnjë veprim për anulimin e konkursit të datës 29.09.2014 dhe nuk ka shpallur konkurs për pranimin e Asistentëve në Fakultet të Mjekësisë, ku me këtë rast Zejnullahu ka bërë shkelje të dispozitës së nenit 8 të Ligjit të Punës e sanksionuar me dispozitën e nenit 92 të këtij ligji.

Ndërkohë, ish-Rektori Zejnullahi pati pranuar se kishte punësuar në mënyrë të jashtëligjshëm edhe djalin e njërit prej dostave më të mirë të tij. Express pati shkruar edhe për këtë rast. /GazetaExpress/.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...