Published On: 2 Gusht, 2017
Bota |

Indi: Myslimanët i hedhin bebet nga kulmi i xhamisë, për fat! (Video)

Kjo traditë është e vjetër shumë shekuj, por është ndaluar në vitin 2011. Në disa pjesë të Indisë edhe më tutje ekziston riti bizar ku bebet hidhen nga kulmi i xhamisë.

Udhëheqësi fetar i myslimanëve i hedhë fëmijët nga lartësia prej 10 metrave, dhe ata poshtë i pret një grup i meshkujve të cilët i kapin bebet me ndihmën e batanijes.

I gjithë rituali bëhet për atë që fëmijët gjatë jetës së tyre t’i përcjellë fati i mirë.
Kjo traditë është e vjetër disa shekuj, por është ndaluar në vitin 2011.

Mirëpo, në disa vise edhe më tutje po kryhen këto ceremoni ilegale.

 
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...