Published On: 5 Janar, 2016

Inaugurohet platforma e prokurimit elektronik, Mustafa: shpresa vdes e fundit!

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa në inaugurimin e fazës së parë të platformës së prokurimit elektorin Go Alive tha se po fillon një vit i mbarë me këtë inaugurim.

Mustafa tha se ky projekt është i rëndësishëm ngase me anë të tij shtohet transparenca uljen e çmimeve.

“Nuk presim që ky të jetë një shkop magjik që t’i zgjedh të gjitha problemet që kemi pasur në Prokurim, por kjo do të na ofrojë një qasje më transparente sa i përket menaxhimin të financave në këtë Agjenci si dhe do të ngritë transparencën e shpenzimit të parasë publike”, tha Mustafa, raporton lajmi.net.

Ndërsa përfaqësuesi i BE-së tha se prokurimi elektronik do të rrisë transparencën dhe do t’i zvogëloj parregullsitë.

Vlerësoi se opinioni publik do ta ketë më të qartë se a është bërë shpenzimi i parasë publike në mënyrë transparente.

Tha se kjo është rruga e duhur për Kosovën.

E kryetari i KRPP-së, Safet Hoxha ka thënë se ky projekt ka një efekt të fuqishëm dhe do të ketë edhe në luftimin e aferave korruptive në prokurimin publik.

Me fillimin e implementimit të këtij projekti qeveritar pritet të kursen rreth 80 milionë euro në vit nga buxheti i Kosovës.

Me ndryshimin e ligjit të prokurimit publik do të mundësohet sistemi online i prokurimit. Ndryshimi i këtij ligji është dashur të bëhet pasi është pjesë e pakove ligjore të cilat kërkohen nga Bashkimi Evropian.

Nga buxheti i Kosovës shpenzohen çdo vit rreth 700 milionë euro nëpërmes tenderëve për investime kapitale dhe mallra e shpenzime./ Lajmi.net

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...