Published On: 13 Shtator, 2016

Ibrahimi: Kërkoj themelimin e Speciales

Kryetari i Gjykatës Themelore në Prishtinë, Hamdi Ibrahimi, në Info Magazine të Klan Kosovës, ka thënë se ka dallim mes perceptimit për nivelin e korrupsionit në Kosovës dhe situatës reale në terren, njofton Klan Kosova.

“Perceptimet e opinionit për prezencën e korrupsionit në Kosovë tash e sa kohë janë të qarta. Por tjetër është perceptimi, tjetër realiteti. Sa i përket cështjeve që i trajtojmë si lëndë penale, numri i tyre është rritur vitet e fundit. Tash kemi shumë akuza që kanë të bëjnë me vepra penale të natyrës korruptive. Por nuk mund të them se jemi në stadin e nevojshëm të luftimit të korrupsionit”.

Ai ka kërkuar që të shtohet numri i gjyqtarëve, në mënyrë që të lehtësohet dhe përshpejtohet puna në luftimin e kësaj dukurie.

“Ka nevojë që të rritet numri i gjyqtarëve. Po ashtu të shtohet puna në luftimin e kësaj dukurie. Kështu që mbetet shumë për të punuar, në mënyrë që të arrijmë atë që kërkohet nga ne. Ngritja e kapaciteteve nuk mund të bëhet me kufizimet buxhetore që kemi. Por them se duhet të punohet shumë në themelimin e gjykatave të reja. Ne duhet të kemi mekanizma që janë të gatshëm që të presim lëndë. Duhet që gjyqtarët tanë ta kenë komoditetin që të presin lënë të kësaj natyre. Jo të mbingarkohen”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...