Published On: 21 Janar, 2016

IBRAHIM RUGOVA DHE “RUGOVISTAT” E SOTIT, DY BOTËRA ANTIPODE!

Nga Fadil Maloku
 Ndër tiparet që më së shumti shquhet karizma e Rugovës, janë edhe ato (që duket bashkëkohanikëve të Tij u munguan!) të: 1.DIJES (një ngritje piedestale kombëtare, me një ndërgjegje të lartë intelektuale) ; 2.GUXIMIT (të ia thotë si mikut ashtu edhe armikut atë që mendon dhe e aspiron!); 3.LARGËPAMËSISË (për të parë rrjedhat historike, jo ndryshe, por më larg se të tjerët!); 4.ASKETIZMIT (ngase, s’e lakmonte shumë jetën e brishtë sociale!) 5.MODESTISË (ai: asnjëherë s’ ktheu as fyerjet, as sharjet,…madje as lëvdatat!) 6.KËMBËNGULËSISË (“kokën mund të ma ndërrojnë, por mendimin kurrë” – thënie e Tij!) 7.PAQËSORË (autorësi dhe tipar i paparë në kodin e etikes dhe etnopsikologjisë shqiptare!)
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...