Published On: 14 Janar, 2016

I tmerronte vrasësit e lirisë

Pëllumb Lamaj

 

Pafundësi…. një nga poezitë më të bukura të Leopardit……. më kujtohet që e gjeta në një copë fletoreje të fshehur brenda një dysheku kashte qe dikush nga te burgosurit e kishte fshehur për t’ju shmangur kontrollit te shpeshte te policisë pasi kush kapej me ndonjë shkrim e fjale të huaj, dënohej me një muaj izolim ne qeli dhe nganjëherë edhe me torturën e hekurave….. Ishte viti i pare qe zvarritesha ne atë grope ferri dhe fillova te kuptoj pak nga pak se qëllimi i barbareve te kuq, ishte te na lodhnin shpirtërisht e mendërisht ne atë Ferr Dantesk ku na kishin kryqëzuar e ne këtë mënyrë te shuanin te vetmen flake shprese qe edhe pse e zbehte, e rrethuar me tela me gjemba, i tmerronte aq shume vrasësit e lirisë……dhe për mua, kjo cope e vjetër fletoreje ishte dhurata me e bukur, ishte mesazhi qe do te na shoqëronte ne vite se nuk jemi vetëm, dhe s’do te mbetemi vetëm….dhe po atë nate e shqipërova …….

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...