Published On: 23 Maj, 2016

I riu çapkën…


I riu çapkën…

Agim Vuniqi

U ndezën yjet…
Nuk ka më terr.,.
Drita ndriçon çdo skutë,
të syrit ngatrrestar…

Shigjetohen hëna e dielli…
Një çun në moshë martese rënkon,
Nuk kupton ç’do te thotë…
të jesh i lagur, o te jesh i etshëm…
përjetim i thellë….

Do të përvidhesha ne mes…,
të atyre dy mollave, të lëngëta për të shijuar ëmbëlsinë e tyre,
pastaj duke i kafshuar ngadalë do të shpertheja…

Sa kënaqësi po ndiej,
jam bërë i tëri si një kastravec i lëngët,
puthjet e zjarrta kanë mbetur vetëm fjalë,
Fantazi e rëndomtë

nektari i sythit ka mbetur i pa shpërndarë,
Me të drejte, më zgjove nga gjumi,
Terri u këthy, hëna ra mazun,
rëndomtësia është pafund,
Fantazi e papërtypur,

edhe rrypi u shtërngua,
duket se uji i ëmbël do të bëhet shurrë…
… Fantazi e rendomtë,

edhe po të mbetet ashtu… do të fantazoj,
nuk do të çukas më si gjel,
Perdja ra fantazitë ikën,
Komunikimi u mbyll,
dëgjohemi herave tjera, pa fantazi.
Keshtu tha i riu çapkën dhe iku…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...