Lajme

I mbajti 9 vjet gërshërët në bark, u dëmshpërblye me 10 mijë euro (Foto)

Spitali i Klinikës Univerzitare në Mostar, do të duhet t’i paguajë dëmshpërblim personit me iniciale A.R 41 vjeçar, prej 10 mijë eurosh, duke përfshirë kamata dhe hargjimet gjyqësore.

E gjithë kjo ka ndodhur si pasojë e një gabimi të mjekëve, gjatë operacionit që është bërë në vitin 2003.

Gjyqi ka marë këtë vendim, sepse paditësi për 9 vite ka mbajtur në bark gërshërët medicinal që mjekët ia kanë harrua brenda, si pasojë e mospërgjegjësisë.
Kur pacienti është ankuar për dhimbje, ata e kanë shëtitur nga njëri mjek tek tjetri, por dhimbjet nuk janë ndalur.

 “Shumë shpesh kamë pasur dhimbje në bark, prej të cilave edhe jamë shtrirë në spital. Për herë të parë dhimbje të mëdha kam pasur një vitë e gjysëm mbas operacionit të parë, ku the jam hospitalizuar. Mirëpo atëherë më kanë thënë që kam inflamacion pankreatik. Më kanë kuruar atëher duke menduar që e kamë atë problem, dhe dhimbjet më janë ndalur. Por për 9 vite rresht, çdo orë kam pasur probleme me barkun. Më ka ndodhur të më dhemb edhe kur jamë prekur. Mirëpo në asnjë kontrollë nuk i kanë parë gërshërët, edhe ps enë ultrazë gjithçka shihet”, ka thënë pacienti.

Shkaku i dhimbjeve dhe mundimeve të tij është zbuluar tek në nëntorë të vitit 2012, në një kontrollë ku nuk ka pasur asnjë lidhje me pjesën e barkut.
“ Vazhdimisht jam kollitur. Në fund kam shkuar t’i incizoja mushkëritë, dhe në ato momente përjetova një shok të vërtetë. Në incizim dukeshin gërshërët me gjatësi 12 centimetërshe! Gërshërë të cilat gjatë operacionit përdoren për të mbajtur pambukun për ndaljen e gjakderdhjes, mendoj që i quajnë “pean”. Ato ma kan ngritur njërën mushkri më nalt se tjetrën, i ka ushtrua presiun ku dhe më kanë shkaktuar kollitje të vazhdueshme”, ka thënë viktima me iniciale A.R.

Mbas kontrollimit detaj, mjekët kanë ardhur në përfundim se njëra mushkëri i është zbadhuar nga presioni, ndërsa në incizim e kanë parë që gërshërët gjindeshin në zorrën e trashë.
Përgjatë 9 viteve, gërshërët kanë udhëtuar në zorrën e hollë fillimisht, pastaj kanë kaluar në zorrën e trashë ku dhe kanë ngecur.
E gjithë kjo ka shkaktuar dhimbje të mëdha, dhimbje të cilat me meni janë duruar.
Gërshërët janë larguar me një operacion tjetër, mirëpo ato kanë lënë pasoja duke ia ulur aftësitë fizike për 25%.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *