Published On: 26 Maj, 2016

I është kthjelluar mendja Mustafës: Korrupsioni dhe shpërlarja e parave, kancer i shoqërisë

Megjithëse Kosova ka ligje të mira për luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit, nuk po bëhet ende zbatimi efektiv i tyre.

Korrupsioni dhe shpëlarja e parave janë kanceri i shoqërisë dhe se këtyre dukurive, duhet t’u vijë fundi. Kështu u tha në lansimin e projektit kundër krimit ekonomik në Kosovë, organizuar nga zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Këshilli i Evropës.

 Kryeministri i vendit Isa Mustafa tha se lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, por dhe reformat në administratë publike kanë qenë dhe mbeten prioritetet e institucioneve të qeverisë së Kosovës, drejtë rrugës për integrime evropiane.

“Në pikëpamje të vështrimit të Qeverisë ne i japim përkrahje të plotë jetësimit të suksesshëm të projektit evropian kundër krimit ekonomik në Kosovë, të cilin projekt sot po e lansojmë. Vlerësoj që edhe Qeveria dhe instituci onet e pavarura të Republikës së Kosovës, kanë bërë hapa të rëndësishëm dhe cilësor drejtë zhvillimit ekonomik, sundimit të ligjit, drejtë parandalimit të radikalizmit, luftës kundër terrorizmit dhe këtë luftë e kemi bërë edhe duke i normalizuar marrëdhëniet me fqinjët dhe duke ndërtuar politika të mira fqinjësore. Të gjitha këto janë arritje që i kemi bërë së bashku me BE-në dhe institucionet e BE-së të cilat janë këtu dhe ne dëshirojmë që këtë bashkëpunim ta thellojmë dhe më tutje”, tha Mustafa.

Ndërsa tha se ka besim të plotë se implementimi i këtij projekti, do t’i ndihmojë Kosovës në luftën kundër korrupsionit, pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit, duke përmendur dhe miratimin nga ana e Kuvendit të ligjit kundër krimit dhe shpëlarjes së parave.

Ndërsa ministri i Drejtësisë Hajredin Kuçi tha se institucionet duhet të jenë të kujdesshëm për infrastrukturën ligjore. D he se të gjithë ata për të cilët pretendohet që kanë kryer vepër penale të terrorizmit , shpëlarjen e parave dhe korrupsionit, duhet të ballafaqohen me drejtësinë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...