Published On: 10 Shkurt, 2016

Hyseni, partneriteti me Shtetet e Bashkuara të Amerikës është i pazëvendësueshëm!

  • Ministiri i Punëve të Brendeshme të Kosovës për vizitë zyrtare në Washington.
Beqir Sina – New York
WASHINGTON D.C: “Partneriteti strategjik funksional, që tashmë është përmbajtësor, midis Republikës së Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara në fushën e sundimit të rendit dhe ligjit është i pazëvendësueshëm,” thotë në statusin e tij në rrjetin social “Facebook” Ministiri i Punëve të Brendeshme të Kosovës zoti Skender Hyseni.
Gjatë ditës së djeshme ai ka takuar z. Bruce Swartz, zëvendës-asistent i Prokurorit të Përgjithshëm të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, si dhe z. Wayne Salzgaber, zëvendës-drejtor i Byrosë Nacionale Amerikane për INTERPOL.
Ku ata simbas ministrit Hyseni kan trajtuar parandalimin e radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë, luftimin e krimit, si dhe bashkëpunimin ndërkombëtar policor.
“Bashkëbiseduesit amerikanë, shkruan Hyseni, vlerësuan lartë të arriturat e Kosovës në përballjen e saj me ekstremizmin e dhunshëm dhe radikalizmin. U konstatua se tashmë Kosova ka demonstruar efikasitet në parandalim të këtyre dukurive, që Kosovën e bëjnë shembull jo vetëm për rajonin, por edhe për shumë vende tjera të botës”.
Kurse – vëmendje e veçantë gjatë këtyre takimeve, siç shihet iu kushtua përfshirjes më të madhe të Kosovës në bashkëpunimin policor ndërkombëtar, veçanërisht anëtarësimit në INTERPOL.
Partneriteti me Shtetet e Bashkuara të Amerikës është i pazëvendësueshëm!
Në vazhdën e qëndrimit tim në Washington, sot ai ka zhvilluar takime të veçanta me znj, Marie Richards, zëvendës koordinatore për çështje rajonale e multilaterale në Byronë e Kundër-Terrorizmit, pastaj me Tom Yazdgerdi, drejtor për Ballkanin në Departamentin e Shtetit, z. Mark Koumans, nga zyra për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Homeland Security, si dhe Kongresmenin Eliot Engel.
Ministiri i Punëve të Brendeshme të Kosovës zoti Skender Hyseni, thotë se ata kan :”Trajtuar çështje të ndryshme që kanë të bëjnë me sigurinë, posaçërisht çështjet e ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit, krimit të organizuar dhe anëtarësimin e Kosovës në Interpol dhe organizata tjera ndërkombëtare të bashkëpunimit policor”.
12687965_189758051382699_5026956423484554103_n.jpg

12715331_190241178001053_3490260538997989504_n.jpg

12718155_190241124667725_8713080775735693653_n.jpg

12718280_189757798049391_7589342809385240989_n.jpg
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...