Published On: 12 Qershor, 2016

Hyçmetlinjë e hajmalive

 

Agim Vuniqi

Mendoj se fjalët e rënda që dolën nga një derë për të mbyllur të tjerat ishin me sherr, dhe shumë ranë në sprovë, u “qartën” nga mëria-nakari, duke mos ditur se qendra e “inforbyroisteve” ka lëshuar ca shigjatarë vullgarë për të ndërsyer të ndershmit për të harruar, apo lënë pas dore marrëveshjen që pren me gërshërë, pastaj qepë, të ardhmen e Kosovës…

Dhe kjo mesyemje ne dritaret tona, dritare, sa fjale e bukur e thene nga Naimi qe perhap drite, jo penxhere e vogel, bene qe shume njerez te frustruar pa nje pa dy fyejne, bejne zhurme, hapin çantat e librave te pluhrosur me teza bajate… Keni iden ne sa shume spitale ne Amerike jane te angazhuar mjeke e programer hindus, pakistaneze etj.. nuk i shoh akund historianet, as gjuhtaret, as politikanet sipas arshinit shqiptare, perveç atyre qe merren profesionalisht me ate zanat, pak ka biznesmen te “akredituar” e menaxhere.., shkollim per drejtore, si u be qe aq shume jane te orientuar ne fakultetet kosovare ne ato drejtime, pastaj gazetare e zhurmaxhi… po si do te zhvillohet vendi pa profile teknike, pa metalurg, botanist, agronom, mekanik, gjeolog, elektricist, biokimist, inxhinier biomedicinal, inxhinier klinik… e shume profesione tjera qe do te hapnin perspektiven vendit… do te ishte ndryshe, po t’mos drejtonin vendin keta hyçmetlinjë që shkruajnë hajmali, lëvdojnë vendin, sistemin e shkollimit në vend, si me te mirin ne rajon, ndersa dergojne femijët e tyre jashte vendit…, aq poshte ka rene vendi saqe keta injorante me kaq shume grada shkencore, pa pervoje pune ne ndonje profesion, mendojne se jane “te mberrime”, ata jane te shquar me punen e tyre te vetme perveçse hajna jane edhe udheheqes politik…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...