Published On: 7 Janar, 2016

Hungaria jep 160 milionë euro vojvodinasve, Tirana dhe Prishtina me 100 mijë euro Preshevën!

Shkruan: Refik HASANI

Krahina e Hungarezëve të Vojvodinës ndihmohet nga shteti amë Hungaria me vlerë 50 miliardë Forinta të shprehura në euro bëjnë 160 milionë euro. Hungaria për bashkëkombësit e vetë ka paraparë edhe projekte e programe afatgjata dhe afatshkurtra si në arsim, në bujqësi e sektor tjerë për ruajtjen e trashëgimisë së hungarezëve në Vojvodinë si një Krahinë e Serbisë. Kurse Serbia me miliona euro ndihmon serbët në Kosovë duke i financuar administratën publike, arsimin, shëndetësinë, kulturën, infrastrukturën dhe struktura të policisë, ushtrisë dhe segmente tjera të sigurisë që çdo muaj marrin pagat mujore.

A thua sa mjete shpenzon Serbia për serbët në Kosovë, sa mjete shpenzon Serbia për serbët në Bosnjë e Hercegovinë etj.

Kurse shumë lehtë e kemi të llogarisim se sa kanë dhënë Republika e Shqipërisë dhe Republika e Kosovës, se sa mjete kanë investuar për shqiptarët në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë që ndihmoi dhe janë ndarë një shumë prej një qind mijë euro e disa qindra abetare.

***

Nëse do të bëhej ndonjë rangim se sa mjete shpenzojnë shtetet amë për bashkëkombësit e tyre, paraprakisht e marrim guximin të themi që Shqipëria dhe Republika e Kosovës kanë më së paku apo do të jenë të fundit në këtë ranglistë për nga ndarja e mjeteve për kokë banorë për bashkëkombësit që jetojnë jashtë kufijve administrativ.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...