Published On: 9 Mars, 2016

Heshtja mortore në emërimin e rrugëve me emrat e kriminelëve të luftës


Agim Vuniqi

Qeveria shqipfolëse e Kosovës ka degraduar dhe po degradon për çdo ditë historinë e Kosovës, duke bërë lëshime të pamenduara mirë, me ngritje tempujsh e ndërrim rrugësh, që nuk kanë ekzistuar ndonjëherë, as në Serbi. Së pari lejuan ngritjen e shtatores së mbretit Millutin (Stefan Urosh II Milutin Nemanjiqëve (1253-1321) ishte mbreti i Serbisë (1282-1321). Gjatë sundimit të tij gati katër-dekadësh, Mbretëria e Serbisë filloi zgjerimin e saj në jug në kurriz të Perandorisë Bizantine, me të cilat në 1299 ndryshuan kufijt dhe themeluan kufijt e rinj në linjën Ohër Prilep-Shtip (deri atëherë e mbajtur nga bizantinët), e cila shtetin serb e lidhi me pjesën veriore të Shqipërisë së sotme, duke përfshirë Kosovën dhe Republikën e Maqedonisë së sotme. Ai në emër të restaurimit okupoi një numër të madh të manastireve dhe kishave shqiptare, (në mesin e tyre të Premtës, Graçanicës etj.) kriminelit më të madhë shqiptare, ndërsa nuk janë në gjendje të bëjnë zhvarrimin dinjitoz të eshtrave të Isë Boletinit, njërit ndër kontribuesit e pavarësisë së shtetit shqiptarë, tash me heshtjen mortore dhe lejimin e emrimit të rrugëve me emrat e kriminelëve të luftës, nuk bënë gjë, por jep deklaratë shumë të zbehta, vërtetë edhe me dasht njeriu nuk mund t’i kuptoj këta qeveritarë, PDK-LDK, të cilët i janë nënshtruar partnerit në koalicion Lëvizjes Serpska.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Supersuperi thotë:

    O misliman, a ke harru qe 700 xhamija nenkosove kane emra te pushtuesve muskiman…..more papak.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...