Published On: 4 Prill, 2016

Heshtja dhe injorimi i Gjykatës Kushtetuese në rastin Thaçi

 

Lëvizja pan shqiptare e diasporës «Pellazgjia» i është drejtuar sërish Gjykatës Kushtetuese të Kosovës në lidhje me shkeljet kushtetuese në rastin e zgjedhje së Hashim Thaçit, president i Kosovës. Kjo shoqatë në ankesën e saj, të cilën në kohën e dorëzimit gazeta shqiptari.eu e ka botuar të plotë, ka argumentuar një numër shkeljesh të Kushtetutës sipas interpretimit të Gjykatës Kushtetuese në rastin Pacolli. Kjo shoqatë në mungesë të përgjigjes me kohë, dhe në mungesë të vendimit dhe të mos marrjes në konsiderim nga Gjykata Kushtetuese të ankesës së kësaj shoqate, i është drejtuar me një shkresë të re, të cilën po e botojmë të plotë, ku kërkon sqarim për mos zbatim të detyrimeve ligjore të kësaj gjykate.

Në vijim shkresa e plotë dërguar Gjykatës Kushtetuese nga kryetarja e shoqatës, Ermira Qerimi – Kondo.

Heshtja e Gjykatës Kushtetuese t’Kosovës në lidhje me kërkesën ton’ zyrtare, zbatuar sipas së drejtës së kushtetushmëris’ së Kosovës

 Në kujdesin e Kryetares së Gjykatë Kushtetuse te Kosoves Mr. sc. Arta Rama-Hajrizi.

(Vazhdimësi e këkesës sonë zyrtare t’datë 07 Mars 2016 nan landen:

«Mosrespektimi i kushtetutshmëris’ së zgjedhjes së presidentit t’Republikës së Kosovës me 26 shkurt 2016 nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, në vazhdimësi t’interpretimit t’dhan’ tashm’ në rastin pararendës t’zotnis’ Pacolli, në vitin 2011.», si dhe t’plotsimit t’landes ne fjal’ me datën 22 Mars 2016-te nan landen: «Plotsim’ i kërkesës pararendëse me landën përkatëse: «Mosrespektimi i kushtetushmëris’ së zgjedhjes së presidentit t’Republikë së Kosovës me 26 shkurt 2016 nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, në vazhdimësi t’interpretimit t’dhan’ tashm’ në rastin pararendës t’zotnis’ Pacolli në vitin 2011.» t’dates 07 Mars 2016.» Pasun për qëllim presionin mediatik ardhun prej së përditshmes TANJUG t’Beogradit me një vendim për landen në fjal’)

Landa:

Heshtja e Gjykatës Kushtetuese t’Kosovvs në lidhje me kërkesën ton’ zyrtare, zbatume sipas së drejtës së kushtetutshmëris’ së Kosovës.

Zoja kryetare e Gjykatës,

– Mbeshtetun në të drejtën kushtetuese t’Kosoves ne datat e siperpermen me ju kemi furnizu, pas nji bashkbisedimi t’rregullt me shefen e juej t’Kabinetit zojen Arta Balaj dhe drejtorin e zyres se komunikimint zotin Veton Dula, e kshillushme nga administrata e juej ne kuadrin e rregullores se brendshme t’gjykates bazume ne: «UDHEZIM MBI PRAKTlKAT Nr.01/2012 Prishtine, me 5 mars 2012 Nr. ref.: KK-SP 37/3/12 Mbi udhezimet dhe procedural per PARAQITJEN E PARASHTRESAVE TEAMICUS CURIAE»

(http://www.gjk-ks.org/repository/docs/udhezim_mbi_praktikat_nr_01_2012_mbi_paraqitjen_e_parashtresave_amicus_curiae.pdf)

– Kerkesa e jon’ asht’ plotsu ma tutje pas nji publikimi t’dates 22 Mars t’se perditshmes Beogradase TANJUG, per nji vendim paralel t’landes ne fjal’ ardhun ne instucionin e juej prej 28 deputeteve t’opozites se parlamentit t’Kosoves.

(Hidherisht pertej studimit t’vendimit t’juej shpallun ne faqen zyrtare, vam’ re se mediat ne fjal’ jan’ mulue me kujdes prej jush, pasi vendimi i juej asht’ marrun qi me daten 21 Mars, nji pergenjeshtrim i rradhes pasi ne bisedat tona t’shpeshta me personat e lartpermendun nuk u konfirmu ky lloj vendimi kurrnjiheri por perkundrazi na u dha si referenc’ ligjore hasira e kohes dymujore pr vendimin ne fjal’. Pra, fatkeqsisht edhe njiher’ ma shum’, ktu po vihet re se institucioni i drejtsis’ asht’ nan dhunen e urdhnave dhe t’reprezaljes.

Ne baz’ t’themelit t’transparences se drejtsis’ na si shoqni civile, nan titullin e personit juridik, pal’ depozituse ne gjykaten qi ju drejtoni, SJPALOSIM t’drejten ton’ legjitime per kthimin e pergjigjes se ladnes son’ ne datat respektive t’7 Mars 2016-te dhe 22 Prill 2016-te, si baze themeltare per t’furnizu instancat e tjera juridike kioft’ t’pranishme ne Kosov’ bazume ne kapitullin e fundit t’dispozitave t’perkohshme t’kushtetutes (UMNIK-un apo EULEX-in ne rolin e vendosjes se shtetit te se drejtes ne Kosov’.)

Me respekt,
Kryetarja
,

Ne Strasbourg, me: 04 Prill 2016

Ermira Qerimi/Kondo
Kryetarja e levizjes pans-shqyptare t’diaspores «Pellazgjia»
1, rue de Bretagne
67300 Schiltigheim-France
tel: 0033(0)3,69,81,02,82
courriel: ermira,qerimi@orange,fr

 

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...