Published On: 30 Janar, 2016

Helena shqiptare e cila me bukurin e saj shkaktoi konflikt në mes të Princave të fuqishëm shqiptarë

JERINA (Irene) Dushmani ishte një Princeshe shqipëtare e bija e princit shqipëtar Lekë Dushmani.
Shpesh ajo është krahasuar me Helenen e Trojes, në fakt bukuria e saj shkaktoi më 1444 konflikt në mes të Princave te fuqishm shqiptare:
Princit Leke Dukagjini dhe Princit Leke Zaharia. Por ajo e preferoi Princin Zaharia, ndërsa kjo nuk u pranua nga Princi Leke Dukagjini, i cili me vone vrau Zaharian ( ne dyluftimin e dy princave me 1445 mbeten te vrare njeqind e pese vete dhe shume te plagosur, Leke Zaharia u vra me vone ne nje gjyeti afer Lezhes te organizuar nga Lek Dukagjini per princat shqipetare ).
Jerina nuk pranon të martohet pas vdekjes së princit Lekë Zaharia dhe jetoi e mbyllur si një murgeshë në ishullin e Sardenjës në Itali; duke deklaruar vullnetin e saj te fundit i që eshtrat e saj të sillen ne Danja pranë varrit të dashurisë së saj së përjetshme Princit Leke Zaharia.

Nga: Preveza Abrashi/ pressindependent

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...