Published On: 13 Mars, 2016

“Haxhi Zeka” marrëveshje bashkëpunimi me bizneset e rajonit të Pejës

 

Adem Lushaj
Studentët e Universitetit “Haxhi Zeka”, të Pejës, përkatësisht të Fakultetit të Hotelerisë dhe Turizmit, mësimet e tyre teorike do mund ti aplikojnë edhe në praktikë, ngase ky fakultet ka lidh marrëveshje bashkëpunimi me disa nga bizneset e suksesshme të Rajonit të Pejës, për mësimin praktik të studentëve të këtyre profesioneve. Sipas nënshkruesve të këtyre marrëveshjeve, ky bashkëpunim mes FMHT dhe Bizneseve është me qëllim të ngritjes së kapaciteteve të fushës së turizmit dhe hotelerisë, të studentëve dhe personelit punues të bizneseve në fjalë. Me rastin e arritjes së këtij bashkëpunimi, Prof. Ass. Dr. Adem Dreshaj, dekan i FMHT-së shprehët i kënaqur me këto marrëveshje bashkëpunimi ngase studentët e tij, njohurit teorike do mund ti zbatojnë edhe në punën e tyre praktike. “Shkathtësitë teorike të studentëve të këtij Fakulteti, ndërlidhen me ato praktike, ndaj edhe bashkëpunimi me bizneset e fushës së turizmit, është në kuadër të ngritjes së shkathtësive profesionale”, shprehët Dreshaj, për të cilin nuk mund të paramendohet për aftësime profesionale të kësaj fushe, pa zbatimin njohurive të arritura edhe në praktikë. Ai, duke falënderuar gatishmërinë e bizneseve hoteleri-turistike për mundësinë që iu ofron studentëve, ka thënë se komunat e Regjionit të Pejës (Peja, Istogu, Deçani dhe Juniku), janë komuna me pretendime turistike ngase ua mundësojnë resurset natyrore që posedojnë, posaçërisht masivi i Bjeshkëve të Nemuna. “Si komuna turistike të shpallur edhe nga Qeveria e Kosovës, kërkohet përgatitje të kuadrove të afta profesionale, ashtu që në mënyrë më të mirë profesionale të shfrytëzohen mundësit e ofruara nga natyra”, ka nënvizuar dekani Dreshaj, sipas të cilit përfitues të këtyre marrëveshjeve janë edhe bizneset, pasi që do marrin edhe instruksionet shkencore për zhvillim të bizneseve të tyre.
Njëri nga bizneset nënshkruese të marrëveshjes është edhe Restorant “Freskia” në Istog, i cili ka përvojë të gjatë në fushën e hotelerisë. Armend Delijaj pronar i këtij biznesi thotë se bashkëpunimi me Fakultetin e Hotelerisë në Pejë, do i krijon mundësi më të mëdha të ngritjes së kapaciteteve menaxhuese dhe aftësimit profesional. “Sado që kemi përvojë në fushën e hotelerisë, e mirëpresim ndihmën profesionale të menaxhmentit të Universitetit “Haxhi Zeka”, përkatësisht të Fakultetit të Turizmit dhe Hotelerisë, kur dihet se pranë këtij Tempulli të dijes ka mësimdhënës të zot të fushës sonë”, tregon Delijaj, i cili zotohet në përmbushje të plotë të marrëveshjes së arritur për ofrim të mundësive praktike për studentët e fushës përkatëse.

marrveshjehz1

marrveshjehz2

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...