Published On: 26 Janar, 2016

Hashim Thaçi të gjykohet për ndarjen e Mitrovicës

 

Është koha që shqiptarët jo ta zgjedhin president, por ta gjykojnë për bashkëpunimin ndoshta më të lig në histori!

Nëse duan ta kenë një faqe të re të historisë së Kosovës duhet ta zgjidhin historinë e vjetër të saj, duhet të dihet se kush i kishte mbi të gjitha interesat e Kosovës dhe kush i kishte interesat e huaja, dhe ato personale.

Kosova nuk mund të vazhdojë të jetë e përmbytur nga spiunët, nga agjentët që punojnë për çdo interes të botës, dhe e përdorin shtetin vetëm për interesa të tyre.

Ish shefi i Shërbimit Inteligjent të Francës Pierre Siramy, në një dokumentar special të televizionit Canal + dëshmoi se Hashim Thaçi ka punuar për llogari të Francës, pasi ishte i detyruar ose nën presion të dosjes së tij.

Kjo e vërteton se francezët nuk ishin të vetëm në ndarjen e veriut të vendit, përkundrazi ata përveç se mbështetje që kishin nga shumë shtete jo miqësore me Kosovën, ata kishin mbështetje edhe të brendshme, pra nga shqiptarët, jo nga spiunë ordiner, por nga njerëz që ishin në krye të strukturave të rëndësishme, veçmas si të UÇK-së pas luftës, të shoqatave të dala nga lufta dhe të partive si PDK-së.

Në këtë mënyrë shqiptarët humbën shumë, apo tepër, duke u bërë viktima të politikanëve dhe liderëve si Thaçi.

Prandaj, është e domosdoshme, siç kemi shkruar më parë që të bëhet një hetim parlamentare dhe më pas, të bëhet edhe gjykimi për shkak se tashmë ai është i dyshuari kryesor për rrezikimin e ndarjes së veriut dhe të ndarjes së Mitrovicës, qytetit më strategjik thuaja në vend.

Ish shefi i Shërbimit Inteligjent të Francës Pierre Siramy, kishte sqaruar se Shërbimi Sekret i Francës funksionon në atë mënyrë se kur duhet të ndërmerret ndonjë aksion jashtë shtetit, ata iu bëjnë thirrje agjentëve të tyre. Ish shefi i shërbimit sekret thotë se ‘nëse kemi influencë, atëherë arrijmë të ndikojmë’.

“Për funksionimin e shërbimeve të tilla, krijohen marrëdhënie besimi por edhe presione dhe kërcënime, vetëm për ta arritur atë që dëshirojnë. Nga kjo metodë ata nuk tërhiqen asnjëherë.

‘Gjithçka çfarë duhet të dijë agjenti, është se ekziston një dosje për të, me kaq mjafton’, thotë ish shefi i shërbimit sekret francez.

Shqiptarë të nderuar ne vërtetë duhet ta fillojmë një faqe të re të historisë sonë. Shqiptari.eu

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...