Published On: 22 Prill, 2016

Harta jugosllave për gllabërimin e Shkodrës në konferencën e Paqes në Paris me 1919

 
Çezar Ndreu

 

Është një hartë që delegacioni i shtetit serbo-kroat apo jugo-sllavët kishin paraqit në konferencën e Paqes në Paris me 1919.

Sllavët e jugut përveç se morën toka shqiptare sa deshën, ju kishte ngel merak pa marrë dhe Qyteti ish port i Shkodrës, një qytet mjaft i rëndësishëm për jetën ekonomike të sllavëve atë kohë.
Pasi nga Liqeni i Shkodrës me anë të lumit Buna që ishte i lundrueshëm ata dilnin në Adriatik.

Pengesë që Shkodra mos të binte në dorë të Sllavëve gjatë ndarjes së kufijve, por dhe para asaj kishte qenë shteti më mik për kohën Austro -Hungaria!

Në hartë sllavët e jugut paraqesin një projekt se si ata justifikoheshin se do të ngrinin sistemin hekurudhor, linjën hekurudhore që do të lidhte Serbinë me daljen në detin Adriatik!

Deri diku akoma kjo është ëndërr e vyshkur për ta, paçka se s’lënë më gurë pa lëvizur duke korruptuar për më se 100 vjet shtetarët më të lartë të shqiptarëve! Shqiptari.eu

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...