Published On: 16 Shtator, 2016

Harrone, demokracinë, pa institucione inkluzive dhe pa qytetari mobile!


Fadil Maloku

Në vendet e tranzicionit, gjithënjë matrapazët politik, synojnë të krijojnë (beneficione për vetën dhe komunitetin) rrjetë kontrolli mafioz mbi qeverinë, kuvendin, mediet…,dhe mbi qytetarinë! Ky soj njerëzish mund të mbahet nën rrogoz, vetëm përmes trysnisë së shtuar publike për llogaridhënie, dhe transparencë. Ndryshe, shtetndërtimi, sovraniteti mbesin vetëm një mashtrim asocial dhe një synim utopik…! Pra, pa institucione politike aktive inkluzive, pa qytetari mobile, demokracia as që mund të imagjinohet!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...