Published On: 11 Qershor, 2016

Haram e paç 7 mijë lekshin tim TVSH

Ditën e sotme miliona tifozë në të gjithë Europën do të shikojnë kampionatin europian falas në televizionet publike të shteteve të tyre.

Vetëm shqiptarët do të shikojnë kampionatin europian me pagesë nga një televizion privat.

Ky lajm ka ngjallur shumë reagim dhe protesta të forta në drejtim të televizionit publik shqiptar.

Reagimi ka shkuar deri aty sa para këtij institucioni të protestojnë aktivistë ku kanë akuzuar drejtuesit e TVSH.

Familjet shqiptare paguajnë taksën vjetore prej 7 mijë lekësh dhe me një llogari të thjeshtë, 3 milionë x 7 mijë lekë në vit, shuma shkon 21 milionë euro.

Por pikëpyetja e madhe që ngihet është kur nga taksat e shqiptarëve mblidhen miliona euro, pse duket ta shikojnë kampionatin europian në një televizion privat?

A ka pasur një kompromis midis drejtuesve të televizionit publik dhe televizonit privat për ta fituar këta të fundit të drejtën e transmetimit?

UEFA e ka shpërndarë të drejtën e transmetimit për shtetet europiane që në muajin Dhjetor.

Sipas publikimit që bëri të listës, rezultonte se fitues ishte Top Channel.

UEFA ia shet të drejtën televizive atij që paguan më shumë dhe atij që jep ofertën më të lartë, por TVSH nuk shkoi me ofertë në zarf për europianin, dhe kjo lë dyshim për kompromis.

Në shtetet fqinje si Greqia, Maqedonia, Kosova dhe Kroacia është televizioni publik që transmeton Kampionatin Europian.

Në këtë situatë, shqiptarët me zemërim e madh që kanë në shpirt duhet vetëm të thonë, haram 7 mijë lekshin tim TVSH./SYRI.net/

tvvv

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...