Published On: 18 Janar, 2016

Haradinaj: AAK do të japë gjithçka nga vetja, që vendi ta kapërcejë krizën

  • Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës përmes një kumtese për media ka shprehur gatishmërinë që të jap kontributin e saj për gjetjen e një rruge për dalje nga kriza. Ajo nuk e ka përjashtuar mundësinë që për këtë të bashkëpunojë edhe me Qeverinë, por sipas tyre jo në format të cilat kjo e fundit i ka propozuar deri sot.

Sipas AAK-së, kriza në të cilën ndodhet vendi është më e thella ndonjëherë.

“Kriza politike që ka përfshirë Kosovën, asnjëherë nuk ka qenë më e thellë se sa sot. Shumë nga politikanët, intelektualët, opinionistët, gazetarët dhe qytetarët e zakonshëm, por edhe partnerët ndërkombëtarë, po përpiqen të jenë pjesë e zgjidhjes, qoftë me ide, qoftë me veprime konkrete”.

“Do të duhej që pjesë e zgjidhjes të bëhen edhe ata që e kanë shkaktuar këtë krizë, e jo të provojnë që ta thellojnë atë akoma më shumë, me shpresë se vetë do të jenë të kursyer”.
AAK thotë se kriza nuk zgjidhet me komisione që do ta interpretonin vendimin e Gjykatës Kushtetuese.

“Idetë që të krijohen do farë komisionesh që do ta intepretonin vendimin e Gjykatës Kushtetuese, për Asociacionin, apo thirrja eventuale e seancave plenare të Kuvendit, nuk i kontribuojnë zgjidhjes së kësaj krize”.

“Prandaj të gjithë ata që janë të ndërgjegjshëm dhe të përgjegjshëm, nuk do të duhej të ndërmerrnin veprime që e rëndojnë situatën, por që janë në funksion të zgjidhjes së krizës politike që e ka përfshirë vendin”.

“AAK do të jetë e përkushtuar të japë gjithçka nga vetja, që vendi ta kapërcejë këtë krizë!”, thuhet në fund të kumtesës së AAK-së dërguar mediave.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...