Published On: 29 Gusht, 2016

Hapeni gojën Ooo aktor, zbuloni skandalet! A jeni ju Artistët më të këqij se politikanët e përgjimeve

 

Vedat Haxhiislami

Shoqata e Artistëve të Teatrit të Kosovës na paska dal në mbrojtje ne artistëve të Kosovës, dhe paska kërku dhe ba thirrje që të pranohen 50 aktorë në TKK. Për një moment mendova sa mirë që kemi dikë që na mbron? Kush qenka ky far i ashtuquajturi bordi ekzekutiv i kësaj shoqate që shkurt quhet SHATK? Ju ktheva përsëri Kumtesës 14 (Përkitazi me konkursin për Ansamblin Rezident të Teatrit Kombëtar të Kosovës) dhe pash që postimin e kishte bërë Kushtrim Koliqi!? Pyeta disa koleg nëse ka ndonjë Kushtrim tjetër, apo është Kushtrimi që ne aktorët e patëm në juri për përzgjedhjen e ansamblit të TKK-së! Përgjigjja ishte që është i njëjti person, madje shtuan që pos tij që ka qenë edhe në BORDIN e TKK-s deri para disa muajsh, e tash që e patëm në Juri, është edhe Jeton Neziraj edhe në SHOQATË edhe Kryetar bordi i TKK-së. Pastaj më treguan që aty është edhe Bekim Lumi e disa të tjerë. Konkludova aty për aty, që në fakt këtu kemi të bëjmë me një rrjet që e kanë në dore Teatrin Kombëtar të Kosovës, po edhe këtë far shoqatën që do të duhej me na mbrojt të drejtat ne artistëve kur ka ndonjë shkelje nga TKK-ja dhe ndonjë teatër tjetër në Kosovë.
Kësaj i thonë në gjuhen politike edhe Ekzekutiv edhe Gjyqësor. Kjo far shoqate në fakt në menyrë të pa drejtë organizon konkurs, e më pastaj vet del të mbron! E tmerrshmeee. Më e keqja e tërë kësaj është se me këtë far kumtese këta far tipat ndikojnë te aktorët, sepse disa nga ta më thanë: Mos u ngut Vedat se a po sheh që ata kanë kërkuar që të bëhet ansambli me 50 aktorë… Ooo të shkretë ju thash atyre që ishin në tavolinën time. Kjo kumtesë e tyre është kërkesë që ata të fusin edhe 5-6 aktorë të rrjetit të vet në Ansambel, dhe as që ju intereson për aktorët e tjerë. A se shihni që kemi të bëjmë me konflikt interesi të drejtpërdrejtë tek këta njerëz, sepse nuk mund të jesh në udhëheqje të teatrit, dhe njëkohësisht të jeshë edhe në organizatën që mbron të drejtat e punëtorëve të TKK-së. Hapeni gojën Ooo aktor. Duhet të kërkojmë urgjentisht që të mblidhemi në SHATK dhe të kërkojmë dorëheqjen e atyre që janë edhe në SHATK edhe në TKK. Këta definitivisht janë më politikanë se politikanët. Ky rrjet me këta njerëz është më i rrezikshëm se çdo klan a grup që ka pas Kosova pas luftës, sepse janë edhe me shoqëri civile, edhe me politikë. Sa DEMAGOGJI e tërë kjo Kumtesa 14. Më ngjau si fushata elektorale e partive politike para dhe pas zgjedhjeve, kur premtojnë para zgjedhjeve, e pas zgjedhjeve dalin demek smujtem kësaj radhe, po që po mundohemi për ju. Ama kurrë se kam mendu që Artistët të jenë më të këqi se politikanë me bo me dal përgjimet e këtij rrjeti ju garantoj që ma fëlliqët se këto përgjimet që po dëgjojmë do të jenë.
E tmerrshmeee.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...