Published On: 5 Korrik, 2016

Hamiti: ISIS-i ka qëllime politike e kundër islamit

Xhabir Hamiti, profesor i studimeve islame, i ftuar në Interaktiv të KTV ka theksuar se armiku më i madh i fesë islame janë organizatat terroriste që po veprojnë nën emrin e fesë islame.

Në ditën e Fitër Bajramit, Hamiti ka deklaruar se sulmet terroriste që po ndodhin në botë janë duke i dhënë “hije të zezë fesë islame”.

“Armiku nuk kërkon ditë të mira. Ai nuk zgjedh ditë të mira. Po duan të arrijnë qëllimin e tyre. Kjo po ndodh fatkeqësisht. Është anim tepër negativ i njerëzve duke përdor emrin e islamit duke bërë veprime në kundërshtim me fondamentet bazë të fesë islame”, ka thënë Hamiti në Interaktiv.

Ai ka thënë se pas çdo organizate terroriste qëndron dikush që ka edhe qëllime politike dhe që dëshiron të arrijë planet e tij me këto organizata.

“ISIS nuk është themeluar pa qëllim. Po i shihet qëllimi. Ata po thirren në emër të islamit, por janë kundër pikërisht islamit”, ka thënë Hamiti duke shtuar se nuk ka mundësi të ekzistojë një “njeri mysliman terrorist apo një terrorist mysliman, sepse ai që bën veprime ekstreme është jashtë rrugës paqësore të islamit”.

Hamiti ka shtuar se ka tendenca që të ketë interpretime të ndryshme për fenë islame, por populli tashmë ka nisur të vetëdijesohet dhe të largohet nga këto keqinterpretime.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...