Published On: 19 Tetor, 2016

Halil Matoshi: Kosova ka sakrifikuar më shumë se Shqipëria

Publicisti Halil Matoshi ka folur për ndihmën që shqiptarët e Shqipërisë ia kanë dhënë atyre të Kosovës, gjatë luftës së fundit të saj.

Gjatë deklaratave të fundit të opinionistëve të Shqipërisë se kjo e fundit e ka ndihmuar Kosovën gjatë gjithë historisë, duke theksuar pranimin e refugjatëve në shtëpitë e tyre, Matoshi ka thënë se ata nuk duhet përmendur këtë, pasi që  një gjë të tillë e kanë bërë edhe vendet e largëta dhe vendet e Ballkanit, që juridikisht ende ishin nën Jugosllavi.

Ai ka përmendur se për këtë gjë, përtej humanizmit, shqiptarët e Shqipërisë edhe janë paguar nga organizata ndërkombëtare për strehimin e shqiptarëve të Kosovës.

“Që nga viti 1913, kur Kosova është aneksuar nga Serbia, atë nuk e ka ndihmuar asnjë nga qeveritë e Shqipërisë, përkundrazi janë vrarë patriotët si Hasan Prishtina e Bajram Curri”, ka thënë Matoshi në “Komiteti”. /Express/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...