Published On: 11 Shkurt, 2016

Haga i bënë me nerva serbët

Kryetari i Këshillit Kombëtar për bashkëpunim me Tribunalin e  Hagës, Rasim Ljajiq ka deklaruar sot se Serbia është plotësisht e angazhuar për të përmbushur detyrimet e saj ndaj kësaj gjykate por shtoi se pret respekt nga ana tjetër.

“Që prej kohësh po merrem me problemin e Tribunalit të Hagës dhe kjo është hera e parë që në këtë mënyrë përfaqësuesit e kësaj gjykate sillen me  palët në proces”.

“Ka pasur raste kur ky bashkëpunim nuk ka qenë në nivelin më të lartë, kemi pasur pikëpamje të ndryshme për çështje të ndryshme, por kësi marrëdhënie me të vërtetë nuk di që na ka ndodhur të kemi  më parë , “tha Ljajiq, duke folur në lidhje me sjelljen e  gjykatës për krime lufte në Ish-Jugosllavi  ndaj avokatit Serbisë Sasha Obradoviq, raporton agjencia serbe e lajmeve Tanjug.

Ljajiq theksoi se gjykata nuk ka të drejtë që të sillet në këtë mënyrë, edhe në qoftë se nuk pajtohen me përfaqësuesin ligjor të Serbisë.

Ky reagim i Ljajiq erdhi një ditë pasiqë vendi i tij morri urdhër që deri në arrestimin e tre anëtarëve të SRS, Vjerica Radet, Petra Jojiq dhe Jova Ostojiq, në çdo dy javë t’i ofrojë Tribunalit të Hagës raport të detajuar rreth aktiviteteve të përmbushjes së kësaj detyre, përcjellë Klan Kosova.

Në seancën e djeshme paneli tre anëtarësh ka konstatuar se Serbia më shumë se një vit nuk ka përmbushur urdhrin e Tribunalit për arrestimin dhe ekstradimin e tre radikalëve.

Edhe pse koordinatori i ekipit ligjor të Serbisë na Hagë, Sasha Obradoviq, kishte kërkuar që të sqarojë se cilat janë hapat që Serbia i ka ndërmarrë që nga janari, gjykata ka refuzuar ta dëgjojë dhe ka konstatuar që Serbia “nuk ka bërë asgjë për t’i arrestuar”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...