Published On: 1 Korrik, 2016

Gurin e varrit të Babit arrita ta prek 10 vjet më vonë, pas rrëzimit të diktaturës

 

Donika Gërvalla

Shkurt 1982. Varrezat në Stuttgart – Bad Canstatt. Para se të largoheshim për në Shqipëri.
Ndarje e sërishme. Gurin e varrit të Babit arrita ta prek jo më herët se 10 vjet më vonë, pas rrëzimit të diktaturës komuniste në Shqipëri.
Sot Babi prehet nën bli, pas 20 vjetësh në dhè të huaj, në vendlindjen e tij, në Dubovik. Pranë vëllait Bardhoshit, Nënës Ajshe, Babës Bardh dhe të gjithë të parëve tanë.
Sa e shtrenjë është liria, sa i lartë çmimi i saj. E habitshme se sa shpejt po e konsumojmë!
Sa të bekuar të gjithë ata që nuk e harruan të kaluarën e dhimbshme dhe çdo ditë luftojnë për një të ardhme më të mirë.
— me Premton Gervalla,Suzana Gervalla, Jusuf Gërvalla dhe Ergon Gervalla.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...