Published On: 31 Mars, 2016

“Gurëthyesi” i PDK-së Adem Grabovci dhe aksham pazari i Thaçit

Agim Vuniqi

LEXONI EDHE:

http://www.shqiptari.eu/murat-meha-edhe-alasken-ja-jep-rusise-jo-mo-8-mije-hektare-malit-zi/

Nëse zgjedhjet e kaluara të përgjithshme, hapën një nga temat kryesore të debatit demokratik, “përfshirjen e biznesit në politikë”, apo më saktë “raportet e biznesit me politikën”, ndryshimet kushtetuese që bëheshin gati si reforma, mund të strehohen në sirtarë për një kohë më të gjatë, meqë zgjedhje të ardhshme për president nuk ka nevojë se Thaçin e rehatoi LDK-ja. Arsyeja është shumë e thjeshtë: Biznesi politik, edhepse nuk është një nga përkufizuesit shoqërorë në politikë, është në përpjekjen “demokratike” të Kosovës, në “kërkimin” plot guxim të shoqërisë kosovare për të strukturuar një sistem tjetër marrëdhëniesh ekonomike, shoqërore, kulturore, duke përjashtuar ndoshta emigracionin, dhe për të përfituar nga emigracioni. Shenjat e para të lidhjeve të biznesit me politikën që i patë dhënë Pacolli, ishin gati të njëjta me ato të Kompanisë së Kariqëve dhe të Bogoljub Kariqit në Serbi, tash edhe Thaçi po hap si mundësi “aksham-pazarin” politik “deal, no deal” një marrëveshje kontraktuale politike të marrjes së pushtetit politik e formulës “Putin-Medvedev”, dy mandate kryeministër, tash president për 5 (pesë) vjet veçse u realizua: Thaçi president, se a do të rehatohet Kadri Veseli si kryeministër i ardhshëm mbetet te shihet, apo është testim i qëllimshëm për thyerje të reja politike, ato shpesh ka ditur t’i iniciojë “gurëthyesi” i PDK-së Adem Grabovci.

LEXONI EDHE:

http://www.shqiptari.eu/skandal-trishtues-erotik-ermira-mehmeti-me-musa-xhaferi-ia-ha-krejt-ngulja-incizim-18/

http://www.shqiptari.eu/murat-meha-edhe-alasken-ja-jep-rusise-jo-mo-8-mije-hektare-malit-zi/

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...