Published On: 2 Mars, 2016

“Grupi i Kumanovës”, familjarët: Duam ndihmë nga ambasadat

Familjarët e të akuzuarve të rastit Kumanova pas përfundimit të seancës së katërt gjyqësore sot iu drejtuan Ambasadës së Kosovës me qëllim që të kërkojnë ndihmë juridike, respektivisht t’ju mundësohet atyre si familjarë të shfrytëzojnë të drejtën për të qenë pjesëmarrës në seancat gjyqësore. Bashkëshortja e njërit nga të akuzuarit thotë se Ambasada e Kosovës u kishte caktuar për sot një takim me Ministrinë e Drejtësisë Adnan Jashari, takim të cilët familjarët e cilësuan si ta padobishëm, shkruan Alsat.

“Ambasada tha se do t’i shfrytëzojë të gjitha mundësitë ligjore që të zbatohet e drejta jonë si familjarë, për pjesëmarrje. Ata sot na ofruan edhe një takim me ministrin e drejtësisë gjatë orëve të pasdites dhe me zv/kryetarin e gjykatës, por ne familjarët ende nuk kemi vendosur se a do të takohemi ose jo pasi kemi pasur takime edhe më herët me ministrin e drejtësisë dhe disa familjarë janë të zhgënjyer nga ai. Ndoshta ai nuk ka shumë kompetenca apo nuk ka fuqi në Maqedoni, por na ka pas dhënë disa premtime të cilat disa janë mbajtur e disa jo”, tha Dashurie Sefa, bashkëshorte e Genc Sefës.

“Ky është edhe një argument që ne familjarët e kemi deklaruar edhe më herët që nuk i besojmë kësaj drejtësie, ky argument është mospjesëmarrja jonë e vërteton këtë që kjo drejtësi është e brishtë. Kjo është një e drejt ligjore, ne nuk po kërkojmë asgjë joligjore, është e drejtë kushtetuese e Maqedonisë, derisa janë seancat e hapura, është e drejtë e jona që të marrim pjesë në seanca”, u shpreh Hazir Krasniqi, vëlla i Muhamed Krasniqit.

Familjarët e të akuzuarve të rastit të Kumanovës edhe sot qëndruan para Gjykatës Themelore Shkupi 1 ku u zhvillua procesi gjyqësor. Ata përsëritën qëndrimin se është e papranueshme aktakuza “terrorizëm’, ndërkohë thonë se pjesëtarët e forcave policore që kanë siguruar gjykatën, përsëri kanë keqtrajtuar ata.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...