Published On: 21 Prill, 2016

Gruevski urdhëroi rrënimin me dinamit të 8 katëshit të shqiptarit në Gostivar (Video)

 • Si u rrënua objekti 8 katësh i shqiptarit në Gostivar, Gruevski urdhëroi rrënimin me dinamit.
 • Pak muaj pasi që ishte rrënuar objekti gjigant “Kosmos” në Shkup, ish-kryeministri Nikolla Gruevski në bisedën telefonike me ish-ministrin e Transportit Mile Janakievski thotë se për të mos u dukur si hakmarrje rrënimi i “Kosmos” të rrënojë objekt tjetër, dhe ata gjejnë objektin “Lovec” në Gostivar, pronësi e një biznesmeni shqiptar, informon INA.

  Në këtë bisedë shihet qartë se ata përmendin edhe ministra të tyre nga radhët e BDI, gjegjësisht ish-ministrin e Pushtetit Lokal, Nevzat Bejta për këtë rast. Por ajo që është më skandaloze Gruevski i thotë Janakievskit që rrënimin ta bëj me dinamit. Rrënimi ndodh gjatë vitit 2012.

  Lidhur me rrënimin e këtij objekti, atëkohë reagoi komuna e Gostivarit e udhëhequr nga Rufi Osmani, e cila akuzoi ish-ministrin e pushtetit lokal në Maqedoni, Nevzat Bejta dhe Qeverinë lidhur me rrënimin e një objekti 8 katësh.

  “Qëllimi i konferencës së sotme për shtyp ka të bëjë me informimin objektiv të opinionit publik se cili institucion është duke bërë rrënimin e objektit ‘Lovec’ dhe se a ka logjikë të bëhet prishja e objektit në kohën kur në vend është duke u realizuar procesi i legalizimit të 350 mijë objekteve joligjore në bazë të Ligjit në fuqi për legalizim. Duhet t’ia qartësojmë opinionit publik se kompetencat në fushën e inspektimit ndërtimor ku bën pjesë rrënimi i objektit ‘Lovec’ tashmë 8 muaj i janë marrë Komunës së Gostivarit nga ana e Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve. Inspeksionit shtetëror i ndërtimit pranë Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve është duke e prishur objektin dhe se Komuna e Gostivarit nuk ka lidhje me aktivitetet e Inspektoratit të ndërtimit”, theksoi atëkohë ish-sekretari i komunës, Naxhi Xhelili.

  Ai tha se sipas dokumentacionit që e posedojnë, ministri aktual i pushtetit lokal Nevzat Bejta, në mbledhjen e 8-të të Qeverisë së Maqedonisë dt. 31.08.2011, ka kërkuar nga Qeveria që t’i merren kompetencat Komunës së Gostivarit dhe në bazë të kësaj kërkese të Nevzat Bejtës, është duke u ekzekutuar prishja e objektit “Lovec”.

  “Meqë bëhet fjalë për objekt 8-9 katësh, rrënimi i pjesës më të madhe të ndërtesës do të shkaktojë dëm të madh material jo vetëm për pronarin, por edhe për ndërtesën e komunës dhe për objektet e shumë qytetarëve përreth objektit. Të vetëdijshëm për pasojat negative, Komuna e Gostivarit mbajti qëndrim ligjor përderisa objekti ishte në fazën e ndërtimit dykatësh, aq sa e posedonte Lejen e ndërtimit. Komuna e Gostivarit, përderisa i kishte kompetencat e Inspeksionit të ndërtimit, ia tërhoqi vërejtjen pronarit të objektit që të ndërpresë vazhdimi i ndërtimit të objektit në etazhet e mësipërme dhe kështu të eliminonte mundësinë e shkaktimit të dëmit material siç është aktualisht, mirëpo pronari i objektit i refuzonte kërkesat e Komunës dhe të Inspeksionit komunal të ndërtimit”, theksoi Xhelili.

  Ai theksoi se komuna ka mbajtur qëndrim shumë pozitiv, por vetëm ligjor, që tu jepet mundësi maksimale e legalizimit të objekteve të cilat nuk posedojnë leje ndërtimi duke respektuar Ligjin për legalizimin e objekteve të miratuara nga Kuvendi i Maqedonisë në vitin 2011.

  “Po ashtu përsërisim edhe një herë se ky objekt prishet nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve me kërkesë të Nevzat Bejtës – ministër i pushtetit lokal dhe se Komuna e Gostivarit nuk ka kurrfarë lidhje me këtë veprim”, kishte theksuar ish-sekretari Naxhi Xhelili. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...