Published On: 22 Shtator, 2016

Grafistët Fatmir dhe Faton Dërmaku prezantohen me ekspozitë “3D” në Zurich

Ekspozita e kuruar nga Adem Dërmaku do te qëndrojë e hapur dy javë, dhe bashkatdhetarët tanë atje do ta kenë mundësinë ta vizitojnë atë në galerinë Werkstatt.

“3D” është quajtur ekspozita e grafistëve Fatmir Dërmaku dhe Faton Dërmaku e cila do të hapet në Zurich, më datë 23 shtator.

Në këtë ekspozitë Fatmir Dërmaku na prezantohet me 30 fletëgrafika në teknikën akuatintë, gjilpër e thatë, sitoshtyp dhe linogdhendje me tematikë “Torzot”. Ku përmes vijës strukturës dhe ngjyrave “Torzot” paraqesin në mënyrë simbolike të kaluarën e kombit tonë, raporton KultPlus.

Ndërsa Faton Dërmaku prezantohet me 38 fletëgrafika në teknikën shtyp digjital me tematikën “Dance”.

Përmes potezave të brushës dhe vijave në kombinim me teknologjinë kompjuterike vihen në shprehje shumë kreative figurat në lëvizje. Artisti përmes këtyre punimeve ka arritur të paraqes feminitetin dhe luftën për të drejtat e femrave.

Ky prezantim është rezultat i kuratorit të kësaj ekspozite Adem Dërmaku.

Ekspozita do te qëndrojë e hapur dy jave, dhe bashkatdhetarët tanë atje do ta kenë mundësinë ta vizitojnë atë. /

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...