Published On: 23 Janar, 2016

Gjyqtarëve u rriten pagat edhe për 300 euro

  • Shoqata e Gjyqtarëve te Kosovës e ka përshëndetur vendimin e Qeverise për rritjen e pagave për 300 euro për gjyqtarët e krimeve të rënda.

Megjithatë kjo shoqatë ka thënë se shpreson që rritja e pagave të bëhet edhe për gjyqtarët e të gjitha departamenteve të të gjitha niveleve të Gjykatave.

“Së fundmi disa gjyqtarë kanë kërkuar që të iu rritet paga, ne mbështesim pa rezervë kërkesën e Gjyqtarëve të të gjitha Gjykatave për rritje të pagës ashtu siç ishte premtuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës kohë më parë.

Duke u bazuar në përgjegjësitë që kanë gjyqtarët, shkallën e lartë të rrezikshmërisë dhe sigurinë e pamjaftueshme kërkesa e gjyqtareve për rritje të pagave është mëse e arsyeshme dhe meriton përkrahje të çfarëdo mënyre apo forme. Marrë shkas nga fakti se paga është joproporcinale në raport me punën dhe rreziqet e punës së gjyqtarëve Shoqata shpreson se qeveria do të veprojë sa më parë që te fuqizohet  ligji i pagave.

Ne shpresojm se Qeveria e Republikës se Kosovës do të gjej forma dhe mënyra për ta realizuar premtimin e vet, nese kjo nuk ndodh Shoqata është e gatshme ti mbështesë të gjitha veprimet e gjyqtarëve për realizimin e kërkesave të ligjshme dhe të drejta të tyre”, thuhet në komunikatën e tyre.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...