Published On: 29 Maj, 2017

Gjykimi i një fajdexhiu- Dëshmitari: Për 10 mijë euro duhej t’ia falja banesën 75 metra katrorë

Naim Peqani e Arben Xhibegjiu dëshmuan në gjykimin e Arsim Limanit, i cili akuzohet për fajde dhe organizim të skemave piramidale dhe bixhozit të paligjshëm.

 

Naim Peqani e Arben Xhibegjiu dëshmuan në gjykimin e Arsim Limanit, i cili akuzohet për fajde dhe organizim të skemave piramidale dhe bixhozit të paligjshëm.

Gjatë dëshmisë së tij, dëshmitari Naim Peqani i tha trupit gjykues se ai nuk ndjehet i dëmtuar dhe nuk dëshiron asnjë kompensim.

Prokurori Arian Gashi e pyeti dëshmitarin se sipas kontratës që e kanë nënshkruar me Arsimin, sa para duhej i akuzuari t’ua jepte dhe sa duhej t’ua kthenin.

Dëshmitari tha se shumën prej 25 mijë euro vëllai i tij, Bekim Peqani, ia ka pasur borxh Arsim Limanit dhe 30 mijë euro i është shitur shtëpia, që janë gjithsej 55 mijë euro.

“Në këtë shumë prej 55 mijë euro kur është nënshkruar kontrata dhe është bërë marrëveshja, Arsimi ka thënë që nëse në periudhën njëvjeçare Bekimi i bën paratë dhe ia kthen 55 mijë euro atëherë ai shtëpinë nuk do t’ua marrë, përveç parave të tij dhe materialit që ai e ka investuar në shtëpi t‘ia paguajmë”, deklaroi dëshmitari t’i ketë thënë Arsim Limani.

Dëshmitari tha se në kontratën e shitblerjes i vetmi përfitues ka qenë Bekimi.

“Arsimi 30 mijë euro ia ka lënë nënës në tavolinë dhe pastaj pas tri orësh kanë ardhur borxhlinjtë e Bekimit dhe i kanë marrë ato para në shtëpi”, tregoi Naimi.

Ai po ashtu deklaroi se në atë shtëpi prapë jeton Bekimi, edhe pse të njëjtën ia kishte shitur më herët Arsimit.

Ndërsa për Arsimin tha se e njeh si një njeri shumë real dhe korrekt, një njeri që u kishte ndihmuar shpesh.

Po ashtu, dëshmitari i kërkoi trupit gjykues që ta lejonin që para tyre ta lëshonte një audioincizim në të cilin do të dëgjohej biseda në mes tij, Bekimit dhe Arsimit në lidhje me shitblerjen dhe kontratën.

Naimi pretendon se Bekimi kishte ikur nga shtëpia duke thënë se po ikte nga borxhlinjtë, por në të vërtetë ai ka pasur qëllim që të përfitojë para nga familja.

“Unë një herë ia pata paguar borxhin prej 200 mijë eurosh, e Bekimi ka menduar që unë prapë do t’ia paguaj edhe këtë borxh”, tha Naimi lidhur me vëllain e tij.

Më tej, Naimi tha se ai është i pasigurt të dalë nga shtëpia prej Bekimit dhe grupit të tij dhe shtoi se vëllai i tij, pra Bekim Peqani, tash punon si mjek shërues dhe u merr para njerëzve, nga 2 deri në 5 mijë euro duke i shfrytëzuar njerëzit me nevoja të veçanta.

“Shkaku i Bekimit edhe firma më ka falimentuar. As nuk po punoj as asgjë. Edhe fëmijëve ua kam humbur shkollën për arsye se jemi të kërcënuar për shkak të borxhit të Bekimit”, vazhdoi deklaratën dëshmitari.

Dëshmitari Peqani i tha trupit gjykues se posedon edhe dëshmi të argumentuara me video-incizime ku shihen borxhlinjtë e Bekimit kur i bastisin shtëpinë dhe e kërcënojnë me “Kallashnikov”.

E në fund të deklaratës së tij, Naim Peqani iu lut trupit gjykues që ata të mos i besonin as fjalëve të tij e as të askujt tjetër por vetëm t’i marrin incizimet dhe t’i dëgjojnë.

Dëshminë e tij në këtë gjykim e dha edhe dëshmitari Arben Xhibegjiu, i cili po ashtu deklaroi se nuk dëshiron të bëjë kërkesë për kurrfarë kompensimi nga ana e Arsimit pasi që nuk e ndjen veten të dëmtuar.

Por, nuk kaloi shumë kohë dhe në vazhdim të deklaratës së tij ai ndërroi mëndje duke thënë se e ndjen veten të dëmtuar.

Arben Xhibegjiu tha se nga Arsim Limani kishte marrë borxh shumën prej 10 mijë euro dhe se me të kishte nënshkruar një marrëveshje që në vitin 2020, Arsimit t’ia kthente 40 mijë euro.

Dëshmitari Xhibegjiu para trupit gjykues njëherë tha: “Kam pasur të bëjë ndërrim, t’ia jap banesën e madhe në vlerë 40 mijë euro, kur Arsimi të mi japë mua 30 mijë euro” .

Por, pas pak pasi që prokurori Arian Gashi e ballafaqoi me deklaratën e tij të mëhershme të dhënë në Polici, të cilën e kishte dhënë ndryshe, atëherë dëshmitari ndërroi deklaratë me arsyetimin se në fillim të marrjes në pyetje kishte qenë i stresuar por tani ndjehet më mirë dhe e di se çfarë po deklaronte.

“Po, marrëveshja ka qenë që borxhin nëse nuk ia kthej deri më 2020, për 10 mijë euro kam pasur me ia kthye 40 mijë euro”, tha dëshmitari Arben Xhibegjiu.

Ai po ashtu shtoi se një shumë prej 250 euro ka pasur t’ia paguajë si kamatë Arsimit për çdo muaj deri në vitin 2020, dhe se nëse ndonjëherë ia kishte vonuar Arsimit shumën prej 250 euro në muaj, atëherë është dashur që për çdo ditë t’ia paguajë nga 50 euro deri sa ka arritur shuma deri në 250 euro.

“Nëse deri në 2020 nuk ia kthej paratë Arsimit atëherë kam për t’ia dhënë banesën e madhe që gjendet në Fushë-Kosovë 75 metra katrorë”, deklaroi dëshmitari.

Ai tha se atë kontratë e kishte nënshkruar nën presion dhe se në gjendje normale kurrë nuk do ta kishte nënshkruar dhe se ai për të paguar këtë borxh ka marrë edhe kredi.

Në lidhje me propozimin e dëshmitarit Naim Peqani për provat e paraqitura si audio-incizime, trupi gjykues tha se do të vendos jashtë procedurës gjyqësore, pasi që të konstatojë vërtetësinë e provave./kallxo.com

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...