Published On: 24 Prill, 2016

Gjykata Themelore e Pejës prezantoi raportin tremujor të punës

Adem Lushaj

Selvane Bukleta, zëdhënëse në Gjykatën Themelore të Pejës, përmes një komunikate për media, ka bërë publik raportin tremujor të punës së kësaj Gjykate, sipas të cilit është shënuar efikasitet i lartë në zgjidhjen e lëndëve gjyqësore. Bukleta, duke prezantuar të dhëna statistikore, ka bërë të ditur se Gjykata e Pejës me degët e saja në Istog, Klinë dhe Deçan, është në rrugë të mbarë të zgjidhjes edhe të lëndëve të vjetra, që vazhdimisht janë në numër të madh, e të cilat ishin bartur nga viti në vit. Në komunikatën e lëshuar nga zëdhënësja Bukleta thuhet:
“Gjykata Themelore e Pejës së bashku me degët e saja Deçan, Klinë dhe Istog, në punën tremujore (Janar-Mars 2016), tregoi efikasitet në zgjidhjen e një numri të madh të lëndëve. Bazuar në të dhënat statistikore, numri i lëndëve të cilat janë zgjidh është më ë madh në raport me numrin e lëndëve të pranuara.
Departamenti i krimeve të renda gjatë punës tremujore ka zgjidhur 92 lëndë, derisa për këtë periudhë kohore, kanë arritur 72 lëndë. Në Departamentin e Përgjithshëm Penal janë zgjidhur 205 lëndë, përderisa kemi pranuar 277 lëndë. Edhe në Departamentin Civil janë pranuar 266 lëndë, ndërsa janë zgjidhur 332 lëndë. Rezultatet të mira në kryerjen e lëndëve gjyqësore janë shënuar edhe në Divizionin për Kundërvajtje, ku gjatë kësaj periudhe kanë arritur 4498 lëndë, ndërsa janë zgjidhur 4499 lëndë kundërvajtëse.
Sipas raportit tremujor, edhe degët e kësaj gjykate në Deçan, Klinë dhe Istog, kanë treguar ngritje në numrin e lëndëve të zgjidhura. Dega e Deçanit gjatë kësaj periudhe ka zgjidhur 3609 lëndë, ajo në Istog ka zgjidhur 3026 lëndë , ndërsa e Klinës 4055 lëndë.
Gjykata gjithnjë është duke punuar në implementimin e strategjisë për reduktimin e lëndëve të vjetra, si dhe procedimin sa më të shpejtë të lëndëve të natyrës korruptive, e që për fat të mirë, në gjykatën e Pejës janë në numër të vogël”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...