Published On: 9 Shkurt, 2016

Gjykata Speciale zgjeron rrjetin e bashkëpunimit në rajon

Task Forca Speciale e Bashkimit Evropian për hetimin e krimeve të luftës që pretendohen të jenë kryer nga ish pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është duke bashkëpunuar me autoritetet përkatëse në rajon dhe më gjerë, me synim që të mbledh fakte që dëshmojnë pretendimet e senatorit Dick Marty.
Interesimit të televizionit për të marrë një përgjigje nëse kjo Task Forcë është duke bashkëpunuar me grupin punues në kuadër të Këshillit për Kosovë në Kuvendin e Serbisë, ky mekanizëm i është përgjigjur në mënyrë të përgjithësuar.
Joao Souza, zëdhënëse e Task Forcës duke mos e përmendur fare grupin punues të krijuar në Serbi ka thënë se nuk mund të komentojë për çështjet që lidhen me aktivitetet operative.
“Hetimi ynë është duke vazhduar dhe si zakonisht jemi duke bashkëpunuar me autoritetet përkatëse në rajon dhe më gjerë”, ka sqaruar ajo.
Ajo garanton se fokusi i Task Forcës mbetet kryerja e hetimeve penale të paanshme dhe të pavarura.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...