Published On: 1 Shkurt, 2016

Gjykata rrëzon Prokurorinë Speciale: Enver ‘baba’ ka imunitet (dokument)

Nuk ka zgjatur shumë buja rreth Enver Hasanit dhe aktakuzës së ngritur ndaj tij. Kështu, Gjykata Themelore e Prishtinës ka marrë vendim për refuzimin e kërkesës së Prokurorisë Speciale të Kosovës, për hetim të veçantë ndaj ish-kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani. Gjykata e ka konsideruar këtë kërkesë të pabazuar.

Në bazë të këtij vendimi, të cilin ish Kryetari i Gjykatës Kushtetuese Enver Hasani e ka postuar në profilin e tij në Facebook, thuhet se paneli me datën 17.12. 2015, pas pranimit të përgjigjes së Komisionit për Imunitete dhe Privilegje të Kuvendit të Kosovës gjen se kërkesa e Prokurorisë është e pabazuar.

“Si e tillë nuk mund të pranohet dhe rrjedhimisht refuzohet për shkak se çështja në fjalë ka të bëjë me imunitet funksional të kryetarit dhe gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, e po ashtu ka të bëjë me pavarësinë në vendim-marrje të tyre, e cila pavarësi garantohet edhe me Kushtetutë dhe ligjet në fuqi”, thuhet në vendimin në fjalë, raporton Gazeta Blic.

Aktakuza ndaj Hasanit e kishte befasuar edhe atë por edhe opinionin në Kosovë. /Gazeta Blic

1

2

3

4

5

6

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...