Published On: 13 Mars, 2016

Gjykata në Shkup pritet të japë sonte vendimin për Gafur Dugollin

Gjykata Themelore në Shkup, pritet që sonte të publikojë vendimin mbi arsyet e arrestimit të shefit të Protokollit në Ministrinë e Forcës dhe Sigurisë së Kosovës, Gafurr Dugolli, si dhe të merret një vendim për lirimin e tij, apo për fillimin e procedurës së ekstradimit në Serbi, në shtetin nga i cili edhe është lëshuar fletë-arresti.

Nga momenti i shqiptimit të masës së paraburgimit, duhet të kalojnë 48 orë për të vendosur rreth hapave të mëtutjeshëm juridik. Vëllai i të arrestuarit, Bujar Dugolli, i kontaktuar nga Alsat, veprimin e autoriteteve e ka konsideruar të padrejtë, duke thënë se ekziston marrëveshje dypalëshe mes dy shteteve dhe nuk ka arsye që të zbatohet një urdhër-arrest i Serbisë, nga Maqedonia.

“Ne padyshim presim që autoritetet maqedonase një këmbë e më parë ta lirojnë vëllanë tonë, për faktin që ai si pjesëtar i UÇK-së ka bërë një luftë të drejtë për vendin e vet, për popullin e vet, dhe në këtë çështje shteti i Maqedonisë duhet të respektojë qytetarët e Kosovës sepse ka marrëdhënie bilaterale dhe ka njohje reciproke. Dhe të mos provokojë situata dhe të heqë dorë nga zbatimi i flet-arresteve të Serbisë për qytetarët e Kosovës”, tha Bujar Dugolli, vëllai i Gafurr Dugollit.

Bujar Dugolli thotë se arrestimi i vëllait të tij është papërgjegjshmëri e autoriteteve maqedonase, por ai gjithashtu thotë se vetëm për shkak ditëve të fundjavës, nuk ka arritur të takojë asnjë person përgjegjës për këtë çështje, edhe pse dje qëndroi në Shkup.

“Po jo, faktikisht, ky është edhe një problem tjetër më vete për sistemin e drejtësisë në Maqedoni. Nëse ka ditë vikendi, ata thjeshtë janë shumë të relaksuar në pushimet e veta dhe preokupohen për të drejtat dhe liritë e qytetarëve, posaçërisht shtetasve të huaj”, tha Bujar Dugolli, vëllai i Gafurr Dugollit.

Gafur Dugolli mbrëmjen e së premtes kishte shkuar në Maqedoni për të marrë vizën për udhëtim në Shtetet e Bashkuara dhe është arrestuar nga autoritetet maqedonase.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...