Published On: 19 Janar, 2016

Gjykata në Prishtinë jep vendimin përfundimtar ndaj serbit për sulme terroriste në Kosovë

Në Prishtinë është mbajtur vazhdimi i procesit ndaj Slobodan Gavriqit nga Beogradi, i cili, sipas aktakuzës së prokurores Drita Hajdari, akuzohet se më 25 dhjetor 2014, me 12 kilogramët eksplozivët e sjellë në Kosovë, kishte bërë përgatitje për akte terroriste.

Para Këshillit Gjykues tre anëtarësh për vepra të rënda penale në Gjykatën Themelore në Prishtinë, e kryesuar nga gjykatësja Shadije Gërguri, me lexim janë paraqitur dëshmitë e në vazhdim të gjykimit është caktuar dëgjimi i ekspertit për eksploziv si dhe fjala e të akuzuarit Gavriq.

“Vërejtjet që kam bërë për materialet e dëshmisë në gjykatë, kanë qenë kryesisht të natyrës formale dha ato kanë pasur qëllimin të bindin Gjykatën se Slobodani nuk ka bërë vepër penale të përgatitjes së akteve terroriste, por vepër shumë më të lehtë penale, atë të posedimit të palejueshëm të materialit shpërthyes”, citon Tanjug të ketë thënë avokati i të akuzuarit Dejan A. Vasiq, transmeton Koha.net .

Prokuroria Speciale e Kosovës me 10 korrik 2015 ka ngritur aktakuzë për përgatitje të akteve terroriste kundër Slobodan Gavriqit, nëpunës i Ministrisë së Bujqësisë të Serbisë.
Gavriq është arrestuar lagjen “Arbëria” në Prishtinë
Në veturën e Gavriqit janë zbuluar mbi 12 kilogramë eksplozivë i cili dyshohet të ishte përgatitur për të shpërthyer në qendër të Prishtinës si dhe plani për ikje të tij pas sulmeve.

Ekspertizën e materialit shpërthyer e kanë bërë specialistë nga FBI dhe nga Agjencia e Forenzikës e Kosovës.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...