Published On: 4 Prill, 2016

Gjykata Kushtetuese hedh posht si të papranueshme kërkesën e Vetëvendosjes për zgjedhjen e Thaçit president

  • Duke u mbështetur në dëshmitë e tyre Gjykata Kushtetuese e ka shpallur të papranueshme kërkesën e opozitës për zgjedhjen e Hashim Thaçit President të Kosovës.

Vetëm pas një muaji kur Opozita u nis drejt saj për ta kontestuar zgjedhjen e ish kreut të PDK’së President, Gjykata mori vendim kundër saj.

“Gjykata Kushtetuese, ne mbeshtetje te nenit 113.5 te Kushtetutes, te nenit 27 dhe nenit 42, paragrafi 1.3, te Ligjit dhe ne mbeshtetje te rregullave 36 (1) (d), (2) (d) dhe 55 (4) te Rregullores se punes, me 21 mars 2016, me shumice votash VENDOS I. TA DEKLAROJE kerkesen te papranueshme; II. TA REFUZOJE kerkesen per Mase te perkohshme; III. TA REFUZOJE kerkesen per degjim publik; IV. T’UA KUMTOJE kete vendim pal eve; v. TA PUBLIKOJE kete vendim ne Gazeten Zyrtare, ne pajtim me nenin 20. 4 te Ligjit; VI. Ky vendim hyn ne fuqi menjëherë”, thuhet në vendimin përfundimtar të Gjykatës.

Këtu mund ta gjeni vendimin e plotë të Gjykatës Kushtetuese

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...