Published On: 24 Shtator, 2016

Gjykata Kushtetuese demanton gazetën “Koha ditore”

 

Në të përditshmen “Koha Ditore”, në edicionin e së shtunës, më 24 shtator 2016, është publikuar artikulli me titullin, “Qeveria me shkelje të re kushtetuese” (f.1 dhe 3), shkruar nga gazetari Besnik Krasniqi.

Ky artikull, që i dedikohet kërkesës së parashtruar në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës nga Institucioni i Avokatit të Popullit, më 29 prill 2016, përmban informata të cilat janë tërësisht të pavërteta përkitazi me vendimmarrjen e Gjykatës në këtë rast.

Për hir të së vërtetës dhe të informimit korrekt të opinionit, Gjykata ndihet e obliguar që të ritheksoj se kjo lëndë është ende në fazën e shqyrtimit, ashtu siç edhe është thënë në përgjigjen dërguar ditë më herët gazetës “Koha Ditore”, por edhe medieve të tjera në vend.

Përveç kësaj, në Gjykatën Kushtetuese nuk është përgatitur asnjë raport nga ish-gjyqtari i Gjykatës, z. Robert Carolan, dhe gjyqtarët e tjerë ende nuk kanë pranuar asnjë raport përkitazi me këtë lëndë, siç pretendohet në artikull.

Duke qenë autoriteti përfundimtar në vend për mbrojtjen e kushtetutshmërisë, si dhe për mbrojtjen e të drejtave dhe të lirive themelore të njeriut, Gjykata Kushtetuese vazhdon dhe do të vazhdoj të kontribuoj çdo ditë me vendimet e saj edhe në mbrojtjen e shprehjes të mendimit të lirë.  Kjo nënkupton edhe lirinë e medieve dhe të gazetarëve në publikimin e informatave që kanë për çështje të ndryshme.

Por, asnjë medie apo gazetar nuk mund të fshihet prapa nocionit të lirisë së të shprehurit dhe të zbulimit të së vërtetës, me shkrimet dhe raportet që janë të pavërteta dhe që dezinformojnë qëllimisht opinionin për çfarëdo arsye qofshin ato. Duke mos e përfillur përgjigjen zyrtare të Gjykatës dhe duke u mbështetur në burime jo kredibile dhe me agjenda të diskutueshme, shkrimet e tilla ndonëse për qëllim kanë ndërhyrjen në punën e pavarur të gjyqtarëve, ato megjithatë asnjëherë dhe në asnjë rrethanë nuk do të ndikojnë në pavarësinë e vendimmarrjes së Gjykatës Kushtetuese.

 

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...